Avrupa, Birleşmiş Milletler'i Türkiye için toplantıya çağırdı

Avrupa, Birleşmiş Milletler'i Türkiye için toplantıya çağırdı
Güncelleme:

Reuters’ın haberine göre Almanya, İngiltere ve Fransa Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırarak Türkiye'nin operasyonunu kınayacak.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, Avrupalı üyelerin çağrısıyla Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı harekatı görüşeceği belirtildi. Hollanda ise Türkiye'nin büyükelçisini Dışişleri'ne çağırıp harekatı kınadı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, Türkiye’nin Suriye’de başlatığı harekatı görüşeceği belirtildi. Reuters’a konuşan diplomatlar, Konsey’in Avrupalı üyelerinin talebiyle yarın bu konunun ele alınacağını söyledi.

Fransa’nın Avrupa Birliği Bakanı Amelie de Montchalin, İngiltere ve Almanya ile birlikte Türkiye’nin harekatının görüşülmesi için BM Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırmayı planladıklarını açıklamıştı.

‘ORTAK KINAMA YAYINLAYACAĞIZ’

Montchalin, üç ülkenin Türkiye’yi güçlü bir şekilde kınayacakları ortak bir açıklama yayınlayacağını, AB’nin ise böyle bir metin üzerinde henüz anlaşmadığını söyledi.

HOLLANDA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİNİ ÇAĞIRDI

Hollanda’nın ise harekatı protesto etmek için Türkiye’nin Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdığı belirtildi. Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, yazılı bir açıklama yayınlayarak “Hollanda, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki saldırısını kınıyor. Türkiye’yi bu yolda devam etmemeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

ALMANYA: EN SERT ŞEKİLDE KINIYORUZ

Almanya’nın da Türkiye elçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdığı belirtiliyor. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise harekatı en sert şekilde kınadığını açıkladı. Maas, “Türkiye bu şekilde, bölgeyi daha da istikrarsızlaştırma ve IŞİD’in yeniden güçlenmesi riskini göze almış bulunmaktadır” açıklaması yaptı. Almanya Dışişleri Bakanı, “Türkiye’yi harekatı sona erdirmeye ve güvenlik çıkarlarını barışçı yollardan izlemeye çağırıyoruz” dedi. 

 

DW Türkçe