Avrupa Birliği'nden ilk açıklama: Saklamaya gerek yok

Avrupa Birliği'nden ilk açıklama: Saklamaya gerek yok
Güncelleme:

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, gündeme bomba gibi düşen İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı ile ilgili konuştu

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere'nin AB’den ayrılma kararı almasıyla ilgili konuştu. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da bir açıklama yaparak sonucun kendisinde şok etkisi yaratmadığını söyledi.

Tusk, “Referandumdan başka bir sonuç çıkmasını istediğimizi saklamaya gerek yok. Bunun (sonucunun) siyasi olarak ne kadar ciddi ve hatta dramatik olduğunun farkındayım” dedi.

Tusk İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı aldığı referandumun siyasi sonuçlarını, özellikle de İngiltere'ye etkilerini kimsenin kestiremeyeceğini ancak şu anda "histerik tepkiler" verilmemesi gerektiğini belirtti.

Tusk açıklamasında, "Bugün, 27 AB lideri adına birliğimizi korumaya kararlı olduğumuzu söyleyebilirim. Bu olumsuz senaryoya da hazırlıklı olduğumuzdan herkesin emin olmasını istiyorum" dedi.

 Salı günü yapılacak olan zirvede konu hakkında gayrı resmi toplantılar için Avrupa Birliği devletler başkanlarına davetiye gönderildiğini ifade eden Tusk, "Liderlere Birliğin geleceği konusunda geniş kapsamlı bir muhasebeye başlamamızı teklif edeceğim" dedi.

"DOMİNO ETKİSİ YAPACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ise, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının domino etkisi yapacağını düşünmediklerini söyledi.