Avrupa'dan Türkiye açıklaması

Avrupa'dan Türkiye açıklaması
Güncelleme:

Macaristan Dışişleri Bakanı, Türkiye hakkında açıklama yaptı.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği'nin (AB) güvenliğinin Türkiye'nin istikrarına bağlı  olduğunu ve Türkiye ile ilgili eleştirilerde dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Savunma Bakanları toplantısına katılan  Peter Szijjarto, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa'nın güvenliğinin  Türkiye'nin istikrarına bağlı olduğunu belirterek, ''Şu an ki durumda Türkiye ile  ilgili yaklaşımlarda ölçülü ve soğukkanlı hareket edilmeli. Çünkü AB'nin  güvenliği Türkiye'nin istikrarına bağlı.'' dedi.

Sığınmacı krizine çözüm amacıyla Türkiye ile AB'nin vardığı mutabakat  dolayısıyla AB'nin güvenliğinin ve istikrarının Ankara'ya verildiğini kaydeden  Szijjarto, ''Mutabakatın uygulanmaması ya da son bulması AB'yi ciddi zorluklarla  karşı karşıya bırakabilir. Bu yüzden Macaristan, Türkiye ile ilgili eleştirilerde  dikkat edilmesi gerektiğini savunuyor. Çünkü Türkiye'nin istikrarının sarsılması  Avrupa'nın güvenliğinin de sarsılmasına neden olabilir.'' şeklinde konuştu.

AA