Azerilere saldıran PKK'lılar arkasına bakmadan kaçtı

Azerilere saldıran PKK'lılar arkasına bakmadan kaçtı
Güncelleme:

Paris'te Ermenistan Büyükelçiliğini önünde gösteri yapan Azerbaycan vatandaşları, PKK yandaşlarının saldırısına uğradı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim nedeniyle Paris’te yaşayan Azerbaycan vatandaşları, Ermenistan Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi.

Paris’te Türk Derneklerinden 'Objectif 21 Derneği’nin de destek verdiği protesto, yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Gösteride "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Karabağ bizimdir bizim kalacak", "Sarkisyan savaş suçlusu" sloganları atıldı ve "Karabağ işgaline son", "TeröristErmenistan" yazan dövizler taşındı.

Gösteri esnasında Azerbaycan vatandaşları ellerinde terör örgütü PKK bayrakları ve Öcalan resimleriyle üzerlerine gelen bir grubun saldırısına uğradıı. PKK bayraklarıyla gelen grubun daha sonra kaçtığı görüldü. 

İki grup arasında yaşanan arbede sonrası açıklama yapan Azerbaycan diplomatik kaynakları, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin aşırı Ermenistan gençlik grubu (Nor Seroun) üyesi olduklarına ve PKK bayrakları taşıdıklarına dikkat çekti.

Yaşanan olayların ardından elleri sopalı bir grup Ermenistan taraftarı, Ermenistan Büyükelçiliği önüne geldi, burada da göstericilere müdahale eden polis olayların büyümesini engelledi.