Binlerce kişi onu görmek için sahili doldurdu !

Binlerce kişi onu görmek için sahili doldurdu !
Güncelleme:

İngiliz Kraliyeti'nin yeni davasa amiral gemisi HMS Queen Elizabeth kendi evine ulaştı.

İngiliz Kraliyeti'nin yeni devasa amiral gemisi HMS Queen Elizabeth, kendi evine ulaştı. Birleşik Krallık tarihinin en büyük gemisi büyük bir törenle karşılandı. Binlerce insan onu görmek için sahilleri doldurdu. Gemi kentten geçerken yanındaki her şey küçük kaldı.

Birleşik Krallık'ın beklediği gün geldi. Ülkenin şu ana kadar en büyük amiral gemisi olan Queen Elizabeth yani Kraliçe Elizabeth evine ilk kez geldi.

65 bin ton yük taşıyabilme kapasaitesine sahip olan Kraliçe Elizabeth kraliyetin ve donanmanın son 50 yılın en başarılı çalışması olarak görülüyor.  

280 metre uzunluğundaki dev gemisin test çalışmaları Portsmouth'da  gerçekleşecek ve 2020 yılına kadar gemi hizmete açılmayacak. 

Geminin kaptanı Büyük Lizzie'nin Birleşik Krallık'ın düşmanlarına bir mesaj olacağını belirtiyor.

Bu Sabah Portsmouth'ta binlerce kişinin karşladığı Büyük Lizzie sahil hattı boyuna adeta gövde gösterisi yaptı. Geminin geçtiği sırada çekilen görüntülerde kentteki yapılan geminin yanında epey ufak kaldı. 

700 kişik mürettabatıyla sulara inen dev geminin içinde hava tarafik kontrolünden ve silah sistemlrinin koordinasyonundan sorumlu görevlilerin olduğu operasyon odasıbulunuyor. 

60'da fazla kraliyet donamasına bağlı denizciyle Kraliçe Elizabeth bu ayın başında açık sularda ABD'nin USS George HW Bush gemisiyle tatbikatlara katılmıştı. 

Milliyet