''Erdoğan insanı ümitsizliğe düşürüyor''

''Erdoğan insanı ümitsizliğe düşürüyor''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Bosna Hersek'e gitmişti. Erdoğan'ın, Saraybosna'da yaptığı konuşma, Alman gazetelerinde bu yorumla yer buldu.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Alman Die Welt gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saraybosna'daki seçim konuşmasını, Avrupa'daki Türk kökenli vatandaşları sahiplenme girişimi olarak değerlendirdi.

Die Welt Erdoğan için, "O Avrupa'da yaşayan Türk kökenlilerin sonsuza dek kendine ait olduklarını sanıyor" derken, "Genç Türkleri zayıf noktalarından vurabildiğini görmek insanı ümitsizliğe düşürüyor” diye ifade etti.

Die Welt'te yer alan haber şu şekilde:

"Erdoğan Avrupa ülkelerinde bir kral gibi boy göstermeye ve Türkleri asimilasyon ve diğer şeytanlıklar karşısında uyarmaya alışıktı. Türklerin en yoğun yaşadıkları Almanya, Avusturya ve Hollanda seçim buluşmalarını yasakladı. Erdoğan bu ülkeleri Nazi metotları uygulamakla suçladı. Böyle bir liderlik anlayışı Avrupa demokrasilerine uymuyor. Ama kimse açık konuşmaya cesaret edemiyor. Cumhurbaşkanı Steinmeier bile Erdoğan ile buluşan Türk asıllı futbolculara herkesin birden fazla vatana sahip olma hakkının bulunduğunu söyleyerek düşüncesizliklerini temize çıkartmış oldu. Erdoğan bu kez Saraybosna'da konuştu. O Avrupa'da yaşayan Türk kökenlilerin sonsuza dek kendine ait olduklarını sanıyor. Onlardan Türkiye için demokrasilere sızmalarını istiyor. Genç Türkleri zayıf noktalarından vurabildiğini görmek insanı ümitsizliğe düşürüyor.”

Die Welt