Erdoğan'a Avrupa'da yoğun ilgi

Erdoğan'a Avrupa'da yoğun ilgi
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesi için geldiği Brüksel'de yoğun ilgiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi nedeniyle gittiği Brüksel'e iniş yaptı. Erdoğan'ı Belçika'daki bir grup Türk, sevgi gösterileriyle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Belçika'da yoğun ilgiyle karşılandı

Erdoğan'a Avrupa'da yoğun ilgi - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Brüksel Abelag Havalimanı'nda Belçika Devlet Protokol Müdür Yardımcısı Alain van Gucht, Türkiye NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Fatih Ceylan, Türkiye Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay, NATO Genel Sekreter Yardımcısı Tacan İldem, NATO nezdinde Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı Koramiral Serdar Dülger ve diğer yetkililer karşıladı.

Erdoğan'a Avrupa'da yoğun ilgi - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Brüksel'e gitti.

Erdoğan, bu akşam Steigenberger Otel'de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) heyetini kabul edecek.

ERDOOĞAN'I BEKLEDİLER

Belçika'da yaşayan Türk vatandaşları, "NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı"na katılmak üzere Brüksel'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak için, konaklayacağı otelin yakınında toplandı.

Erdoğan'a Avrupa'da yoğun ilgi - Resim : 3

Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur'ın "Herhangi bir toplanmaya izin vermeyeceği" yönündeki açıklamasına rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamak isteyen Türkler, Steigenberger Oteli'nin önünde akşam saatlerinde bir araya geldi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) yetkililerinin talebi üzerine otel yakınındaki Stephanie Meydanı'na geçen Türkler, Belçika polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölgede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişini bekledi.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerini taşıyan Türkler, sık sık Erdoğan lehine slogan attı. Polis ekipleri, Erdoğan lehine slogan atanlar ve otel çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Erdoğan'a Avrupa'da yoğun ilgi - Resim : 4

AA