Erdoğan'dan AB'ye uyum övgüsü

Erdoğan'dan AB'ye uyum övgüsü
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'na yönelik eleştirilere sert yanıt vermesinin ardından AB müktesebatına uyum sağlaması amacıyla genelge yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı’na karşı yapılan açıklamalar nedeniyle Avrupa Birliği’ne (AB) yönelik sert mesajlar verdiği bir süreçte tüm kamu kurumlarının AB müktesebatına uyum sağlaması amacıyla genelge yayımladı. Genelgede AB reformlarının, Türkiye’nin uluslararası alanda güçlü bir aktör olmasının yolunu açtığı belirtilerek “Türkiye, AB’ye uyum çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir” denildi.

AB ile ilgili çalışmaların eşgüdümü konulu genelge Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. AB’ye tam üyelik hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen siyasi, ekonomik ve sosyal reformların Türkiye’nin köklü değişimine büyük katkı sağladığı belirtilen genelgede “Bu süreçte toplumsal hayatın hemen her alanını kapsayan AB müktesebatına uyum sağlama çalışmaları, yaşam standartlarının yükseltilmesinde önemli rol oynamıştır” denildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarını, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı eşgüdümündeki program dahilinde yürüteceği belirtilen genelgeyle AB müktesebatına uyum çalışmalarının ve üyelik müzakerelerinin yürütülmesi ve eşgüdümü amacıyla Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakçı başkanlığında tüm bakanlıkların bakan yardımcıları ve kurumların üst yöneticilerinden oluşan AB Eşgüdüm Kurulu (ABEK) kuruldu. Genelgeye göre ABEK, kamu kurum ve kuruluşlarının AB müktesebatına uyumuna ilişkin çalışmaları izleyecek ve yönlendirecek. Başta müzakere fazılları olmak üzere Türkiye-AB ilişkilerinin farklı yönleriyle ilgili çalışma grupları da oluşturabilecek.

Cumhuriyet

Etiketler Erdoğan AB genelge uyum