Fransa hükümeti resmen geri adım attı

Fransa hükümeti resmen geri adım attı
Güncelleme:

Fransa'da akaryakıt zammı protestolarında hükümetten geri adım geldi. Fransa Başbakanı Edouard Philippe, akaryakıtta vergi zammını 6 aylığına ertelediklerini açıkladı.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, akaryakıt fiyatlarındaki vergi artışını 6 aylığına ertelediğini açıkladı.

"Sarı Yelekliler"e çağrıda bulunan Fransa Başbakanı Eduardo Philippe, "Bu şiddet sona ermeli. Ancak Fransız halkının öfkesine kulak vermemek için de sağır olmak gerekiyor" dedi.

Fransa'da iki haftayı aşan süredir protesto gösterileri düzenleyen "Sarı Yelekliler"in temsilcilerinin, Başbakan Edouard Philippe ile bugün planlanan görüşmeyi iptal etmişti. 

Göstericiler, hükümet temsilcileri ile görüşmeyi kabul ettikleri için daha katı tutumlu eylemciler tarafından tehdit edildiklerini belirtmişti.

Fransa'da gösteriler Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un iklim değişimiyle mücadele amacıyla getirmek istediğini söylediği akaryakıt vergilerine karşı başlamıştı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Paris'in en lüks semtlerinde araçları ateşe veren, mağazaları yağmalayan, lüks konutları ve kafeleri tahrip eden göstericilerin 1968 yılından bu yana başkentte yaptıkları en güçlü protesto eylemlerini polis yatıştırmakta güçlük çekmişti.

Macron ve hükümeti olağanüstü hali görüşmüş ancak bu aşamada gerek duyulmamıştı.

Paris'teki gösterilerde ağır bilançoParis'teki gösterilerde ağır bilanço

 

Seçiniz...