Fransa'da saldırının yaşandığı kentle ilgili çarpıcı detay

Fransa'da saldırının yaşandığı kentle ilgili çarpıcı detay
Güncelleme:

Fransa'nın Nice kenti Suriye'ye en çok cihatçı gönderen kenti...

Nice kentinde Fransa Milli Günü kutlamaları sırasında kalabalığın arasında giren bir kamyon zikzaklar çizerek kutlama yapan insanları hedef aldı, 84 kişi hayatını kaybetti. Saldırının yapıldığı Promenade Des Anglais yolu yayalar dahil olmak üzere her türlü trafiğe kapatıldı. Fransız Rivierası'nın başkenti Nice, Fransız turizmin can damarlarından biri olarak biliniyor. Ama bu güzel turizm kenti aynı zamanda Suriye'ye en çok cihatçı gönderen Fransız kenti.

SEMBOL SALDIRI

Saldırının Fransa'nın Ulusal Günü olan 14 Temmuz'da yapılması bir sembol saldırı olarak nitelendirildi. Saldırganın, oldukça kalabalık olan "Promenade Des Anglais" sahil yolunda 2 kilometre boyunca insanları ezerek ilerlediği ve ancak polis tarafından etkisiz hale getirilerek durdurulabildiği bildirildi.

SALDIRGAN ADLİ SUÇLU

Saldırgan Tunus asıllı Fransız vatandaşı, 31 yaşında, polis tarafından "adi suçlar" işlemekle tanınıyor; bugüne kadar radikal İslam ile bir bağı olduğu bilinmiyor. Saldırganın aracında sadece 7.65 çaplı bir tabancanın bulunduğu da bildirildi.

NİCE SURİYE'YE EN ÇOK CİHATÇI GÖNDEREN KENT

Nice, Suriye'ye en çok cihatçı gönderen Fransa kenti olarak biliniyor; bu nedenden dolayı Fransız emniyet güçleri ve istihbarat servisi tarafından en çok izlenen bir kent olarak öne çıkıyor.

EN ÇOK MOBESE ORADA VAR

Bu nedenlerden dolayı Nice ayrıca Fransa genelinde en çok MOBESE kamerasına sahip kent olarak biliniyor.

TAKSİCİLER MAĞDURLARI BEDAVA TAŞIDI

Nice sakinleri gece kalacak yeri olmayan insanlara kapılarını açtılar ve Nice taksicileri evlerine dönmek isteyen müşterilerini tüm gece bedava taşıma kararı aldılar.

BAYRAKLAR YARIYA İNECEK

Bugün tüm Fransa'da bayraklar yarıya indirilecek.