Fransa'dan şok Türkiye kararı

Fransa'dan şok Türkiye kararı
Güncelleme:

Fransa'nın Türkiye'deki misyonlarınca bugün ve yarın akşam düzenlenecek 14 Temmuz "Fransa Milli Günü" kutlamaları güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildi.

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamayla, güvenlik gerekçesiyle 14 Temmuz kutlamalarının iptal edildiği bildirildi. Açıklamada Fransa’nın Ankara'daki Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir'deki fahri başkonsolosluğunun ikinci bir emre kadar kapalı kalacağı da duyuruldu.

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nin web sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Güvenlik gerekçesiyle, Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenmesi öngörülen 14 Temmuz kutlamaları iptal edilmiştir. Kararla ilgili Türk Makamları bilgilendirilmiştir. Kendileriyle sürekli iletişim halindeyiz.

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu, 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 13.00’dan itibaren, ikinci bir emre kadar, kapalı olacaktır. Anlayışları için Türkiye’de yaşayan Fransız topluluğuna ve tüm davetlilerimize teşekkür ederiz."

2-20160713191008.jpg

SİTEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’nun internet sitesinden yapılan açıklamada, "İstanbul Başkonsolosluğumuz ve İzmir’deki Fahri Konsolosluğumuz, tıpkı Ankara’daki Büyükleçiliğimiz gibi, 13 Temmuz Çarşamba günü saat 13.00’den itibaren, bir sonraki bildirime dek kapalı olacaktır" denildi.

İŞTE O MESAJ

Davetlilerin cep telefonuna düşen mesaj şöyle:

3-918.jpg