Fransa'da silahlı saldırı: 3 ölü, 12 yaralı

Güncelleme:

Fransa'da Noel pazarı yakılanlarında düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı.

Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan Place Kleber'de kurulan Noel pazarına yakın bir bölgede silahlı saldırı meydana geldi. Meydana gelen saldırının terör amaçlı olduğu bildirildi.

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, terör saldırısında 3 kişinin öldüğünü 12 kişinin de yaralandığını açıkladı.  

SALDIRGAN KAÇTI

Fransız Bakan adı "Fiche  S" olarak açıklanan ve sabıkası bulunan 29 yaşındaki zanlının hala arandığını ve sınır kontrollerinin arttırıldığını bildirdi. Saldırganın kaçmadan önce askerler tarafından yaralandığı kaydedildi.

Diğer taraftan, Strazburg'da bulunan Avrupa Parlamentosu binası güvenlik sebebiyle kapatıldı ve içinde bulunanlar güvenli bir yere taşındı.

Fransa'da silahlı saldırı: 3 ölü, 12 yaralı - Resim : 1

OPERASYON BAŞLADI

Reuters haber ajansı, Fransa'nın Strazburg kentinde Noel için kurulan çarşı yakınlarında yaşanan ve üç kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırının ardından Strazburg Notre Dame Katedralicivarında polisin operasyon başlattığını duyurdu.

Strazburg Notre Dame Katedrali civarında araştırma yapan polis ekiplerinin operasyonu sonlandırdığı ve olay yerinden ayrılmaya başladığı bildirildi.

Fransa İçişleri Bakan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamada, Strazburg'da yaşanan silahlı saldırı hakkında soruşturmanın sürdüğü, saldırganın Fransa'yı terk edip etmediğinin henüz bilinmediği ve saldırının terörle bağlantılı olduğuna dair henüz net bir kanıt bulunamadığı söylendi.

 

Seçiniz...