Genç kadın kıyafeti yüzünden otobüsten indirildi

Genç kadın kıyafeti yüzünden otobüsten indirildi
Güncelleme:

İsveç'te 19 yaşındaki Amanda Hansson, bindiği otobüsün şoförünün giysisi üzerine ettiği cinsiyetçi sözler sonrası otobüsten indirildi. Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından artan tepkiler nedeniyle taşıma şirketi Hansson'dan özür diledi.

İsveç’in Malmö kentinde 19 yaşındaki Amanda Hansson, bindiği otobüsün şoförü tarafından kıyafeti bahane edilerek cinsiyetçi söylemlere maruz bırakıldı. Hansson’un otobüsten indirilmesiyle sonuçlanan olay kamuoyunda tepkilere neden olunca toplu taşıma işletmesi Amanda Hansson’dan özür diledi.

Sputnik’te yer alan habere göre, yerel medyaya konuşan Hansson, otobüs şoförünün, kendisine cinsiyetçi söylemlerde bulunduğunu kaydetti. Hansson, şoföre, “Ne türden bir cinsiyetçi saçmalık yapmaya çalışıyorsun” karşılığını verdiğini anlattı. Hansson, “Bir otobüs şoförü bir kadının giyinişinin uygunsuz olduğuna karar verme hakkını nereden alıyor” diye sordu.

ARTAN TEPKİLER NEDENİYLE ÖZÜR DİLEDİLER 

Amanda Hansson’un maruz bırakıldığı cinsiyetçi söylemlere, Twitter ve Facebook’ta binlerce paylaşım ve yorumlarla tepki gösterildi. Tepkiler üzerine Skanetrafiken toplu taşıma işletmesi Hansson’dan özür diledi. Olayla ilgili “Bir şeyler yanlış gitmiş” diyen Skanetrafiken’in trafik direktörü Linus Erixon, ‘giyim kuşam kurallarına uygunsuzluk’ diye bir durum olduğunu yalanladı.

“Elbette askılı bluz-şort giyen insanlar otobüs ve trenlerimizde memnuniyetle karşılanıyor” diye devam eden Linus, yolculara nasıl giyinmeleri gerektiğini dayatan bir politikalarının olmadığının altını çizdi. “Herkese eşit ve saygı çerçevesinde muamele edilmeli” diye konuşan Linus, “Sürücünün dini ve siyasi bir saikle hareket etmediğini teyit edebilirim” vurgusunu yaptı.

Şirketin Amanda Hansson’dan resmen özür dilemenin yanı sıra şoförün görevini geçici olarak askıya aldığı da açıklandı.

 
 

Seçiniz...