Hain saldırının kanıtlarını sızdırdılar

Hain saldırının kanıtlarını sızdırdılar
Güncelleme:

İngiltere’deki saldırıda olay yerinde çekilen görüntüler ABD medyası tarafından paylaşıldı. İngiltere hükümeti ve polisten büyük tepki geldi.

İngiltere hükümeti Manchester saldırısına ait olay yeri görüntülerini sızdıran ABD’ye tepki gösterdi.  Söz konusu görüntüler ilk önce New York Times gazetesi tarafından paylaşıldı. Gazete fotoğrafları İngiliz yetkililerden aldığını yazdı.

Fotoğraflarda parçalanmış bir sırt çantası, şarapnel parçaları ve fünye olabileceği belirtilen bir cihaz bulunuyor. New York Times’tan sonra İngiliz basını da görüntüleri paylaştı.

İngiliz hükümetinden gelen açıklamada “Çok öfkeliyiz. Bu kesinlikle kabul edilemez” ifadesi yer aldı.  ABD ve İngiltere arasında istihbarat bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin kaygılar daha önce de dile getirilmişti.

İngiliz hükümeti yetkilisi "ABD sisteminden sızan fotoğraflar kurbanlar, aileleri ve halk için ıstırap verici olacak.” İfadesini kullandı.

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Ruddi  ABD'nin intihar bombacısı Salman Abedi'nin kimliğini, soruşturma sürerken ifşa etmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade emiş, Washinton’a ‘bu bir kez daha olmasın’ uyarısını yapmıştı.

Seçiniz...