İngiliz gazeteden ''AB-Türkiye'' yorumu

İngiliz gazeteden ''AB-Türkiye'' yorumu
Güncelleme:

İngiliz Guardian gazetesi, Türkiye-Avrupa Birliği arasındaki toplantının ardından dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

İngiliz Guardian gazetesi dün Brüksel'de yapılan Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı'na bugünkü sayısında yer verdi. Gazete, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin, Türkiye'ye karşı daha sert tavır alınması çağrılarına karşı çıktığını yazdı.

Guardian'ın Brüksel muhabiri Daniel Boffey haberinde, Federica Mogherini'nin, Türkiye'nin üyelik sürecinin devam ettiğinde ısrarcı olduğuna dikkat çekti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Brüksel'deki toplantıya Türkiye adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB adına ise Mogherini ile Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn katılmıştı.

Mogherini toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında, "Ankara ile diyalog kanallarını açık tutmamız önemli. Türkiye hala açıkça birliğe aday bir ülkedir. Bazı meslektaşlarımızın çoğu kırmızı çizgilere odaklanmak istiyor. Ben ise ortak yanlarımıza odaklanmayı tercih ediyorum" demişti.