İngiliz gazeteden küstah Türkçe yorumu

İngiliz gazeteden küstah Türkçe yorumu
Güncelleme:

İngiliz Daily Express gazetesi, Türkçe'nin Avrupa Birliği'nin resmi dillerinden biri olarak kabul edildiğini yazarak bunu da 'dehşet verici' olarak yorumlayarak büyük tepki çekti.

İngiltere'nin tabloid gazetelerinden Daily Express, Türkiye'yi “İslam ulusu” olarak nitelendirdiği haberinde, hiçbir AB üyesi ülke Türkiye'nin üyeliğini desteklememişken, Türkçe'nin AB'nin resmi dili yapılmasının korku uyandırdığını ileri sürdü.

133'E KARŞI 375 EVET OYU VERİLDİ
Haberde Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nicos Anastasiades'in Hollandalı AB Dönem Başkanı'na Akdeniz Adası'nda yapılan yeniden birleşme anlaşmasına uyumu desteklemek için Türkçeyi Avrupa Birliği'ndeki 24 resmi diline ekleme girişimine milletvekillerinin 133'e karşı 375 evet oyu verdikleri kaydedildi.

Gazete buna karşın 28 üyeli Avrupa Birliği'nden hiçbir seçmenin Türkiye'nin birliğe üye olması yönünde oy kullanmadığına dikkat çekti.

AVRUPA'YA VİZESİZ SEYAHAT
Gazete, Türkiye'nin Brüksel'den sığınmacı krizine karşı 5 milyar Sterlin ödenek alacağını ve Türk vatandaşlarının bu yıl Avrupa'ya vizesiz seyahat edebilmelerine olanak sağlanacağını buna karşın Türkiye'nin nüfusunun 2018'e kadar Almanya'yı geçeceğini, Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının İngiltere'nin çeyreğinden daha az olduğunu ve yeni göçmen dalgası için bir tehdit oluşturduğunu yazdı.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ OYLANACAK
Daily Express, İngiltere'deki sağcı UKIP lideri Nigel Farage'nin Britanya'nın AB'de kalmasını oylamanın Türkiye'nin AB'ye üyeliğini oylamak anlamına geleceğini bunun da İngiltere'ye çok büyük sayıda göçmeni getireceği açıklamasına yer verirken eski Gölge İçişleri Bakanı David Davis'in Türkiye'nin üyeliğini desteklemenin AB'nin Britanya'nın ulusal güvenliğine yardım etmediği anlamına geldiği ifadelerini kullandı.