İngiltere ve Almanya elçilikleri niçin kapatıldı ?

İngiltere ve Almanya elçilikleri niçin  kapatıldı ?
Güncelleme:

Türk yetkili, “iki elçiliğe yönelik potansiyel bir eylemle bağlantılı olarak dört kişinin gözaltında olduğunu” belirterek “Güvenlik en üst seviyede” dedi.

Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki Alman ve İngiliz büyükelçiliklerine yönelik eylem arayışında bulunduğu istihbaratı üzerine bu iki ülkenin Ankara ve İstanbul’daki diplomatik temsilcilikleri tedbiren kapatılmıştı.

TÜRK YETKİLİ: YAKIN İŞBİRLİĞİ SÜRÜYOR

Reuters’a konuşan ve ismi verilmeyen bir Türk yetkili, “İki elçiliğe yönelik potansiyel bir eylemle bağlantılı olarak dört kişi gözaltına alındı. Güvenlik en üst seviyede tutuluyor. Yabancı elçiliklerle yakın işbirliğini ve bilgi paylaşımını sürdürüyoruz” dedi. Üç kişinin Ankara, bir kişinin İstanbul’da gözaltına alındığı belirtildi.

ALMAN YETKİLİ: TAM OLARAK DOĞRULANMADI

Berlin’de basın toplantısı düzenleyen Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ise söz konusu istihbaratın “tam olarak doğrulanamadığını” belirttikten sonra “Bu tür ihbarları ciddiye alıyoruz. Bu yüzden Türkiye’deki diplomatik temsilcilileri ve Alman okullarını kapalı tuttuk. Bu bir önlem” diye konuştu.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ: MAKUL BİR TEDBİR

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise bugün şöyle bir tweet attı: “Türk yetkililer tehdide karşı uygun tedbirleri alıyor. Onlara çok güveniyoruz. Gösterdikleri çabalar için teşekkür ederim ama böyle bir durumda büyükelçiliği kapatmak makul bir tedbir.”

Diplomatik temsilciliklerin pazartesi günü de kapalı kalıp kalmayacağı henüz belli değil.

İÇİŞLERİ YETKİLİSİ: KESİN BULGU YOK

Anadolu Ajansı’na konuşan İçişleri Bakanlığı yetkilileri, haklarında tahkikatın sürdürüldüğü şüphelilerin terör gruplarıyla bağlarına dair kesin bir bulgu olmadığını bildirdi. Bakanlık yetkilileri, spesifik bir tehdit olmadığı ortaya çıkmasına karşın, iki ülke büyükelçiliklerinin güvenlik durumları öne sürülerek tedbiren kapalı tutulduğu yönünde kendilerine bilgi verildiğini kaydetti.