İtalya'da Türk narenciyesi korkusu...

İtalya'da Türk narenciyesi korkusu...
Güncelleme:

Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı ambargolar İtalya'yı da etkiledi...

Türkiye'nin geçen ay bir Rus jetini düşürmesinin ardından Rusya'nın Türk tarım ürünlerine ambargo uygulama kararı, İtalyan narenciye üreticilerini korkutuyor.

İtalyan Tarım Konfederasyonu (Agrinsieme) Tarım, Gıda ve Orman Politikaları Bakanı Maurizio Martina'ya bir mektup gönderdi.

Konfederasyon üyeleri mektupta; İtalyan narenciye üreticileri, Avrupa'nın Rusya'ya uyguladığı ambargo yüzünden kendilerinin de bu ülkeye ürün satamadığını vurguladı.

BAKANLA TOPLANTI İSTEDİLER

Üreticiler, Türk narenciye ürünlerinin "akınına" karşı alınabilecek önlemleri görüşmek üzere bakanla toplantı yapma talebinde bulundu.

Agrinsieme Koordinatörü Secondo Scanavino imzalı mektupta şu ifadeler yer aldı: "Rus pazarının 1 Ocak 2016 itibariyle Türkiye'ye kapanması, zaten zorda olan İtalya ve Avrupa meyve-sebze piyasasını tehdit edebilir. Çok yüklü miktarda Türk narenciyesi, başta Avrupa (ve İtalya) olmak üzere diğer pazarlara akın edecektir ve bu durum, zaten düşüşte olan fiyatlarımızı daha da aşağıya çekecektir" denildi.

Konfederasyon, İtalyan narenciye üreticilerinin halen "citrus tristezza" virüsünün yol açtığı zararı kapatmak için uğraştığına da dikkat çekti.

Narenciye üreticileri, yurt dışında üretilen meyvelerle yeni bitki hastalıklarının ülkeye girmesi durumunda sektörde bir "felaket" yaşanacağı uyarısında da bulundu.