Lüks geneleve polis baskını

Lüks geneleve polis baskını
Güncelleme:

Almanya'da Türklerin işlettiği lüks geneleve polis baskın düzenledi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de işletmesini Türklerin yaptığı Artemis isimli "lüks geneleve" polis baskın yaptı. Operasyonda 900 polis görev alırken, Artemis'in işletmecisi ve 5 kişi gözaltına alındı. İşletmede 100 binlerce euro nakit para bulundu.

Almanya'nın başkenti Berlin'de işletmesini Türklerin yaptığı ve "lüks genelev" olarak ün yapan "Artemis" dün akşam yerel saatle 20.00'de polis baskınına uğradı. 

Alman Esnaflar Odası'nın ruhsat verdiği Artemis'e operasyon yapıldığı sırada içeride 212 müşteri ve çalışan bulunuyordu.

almanya-da-hayat-kadinlari-calistiran-artemis-e-baskin-6878185.jpeg

Alman polisinin 6 aydır "Artemis"i gözetim altında tuttuğu belirtildi. "Artemis"in işletmecisi Kenan S. çalışan hayat kadınlarının viziteye bağlı olmadıklarını ve kendileri için çalıştığını belirtiyordu.

Kenan S. ile sorun yaşayan bir hayat kadını itirafçı olarak Artemis'te "gerçekte" yaşananları polise anlattı. Alman polisi, kurumu 6 ay gözetim altında tuttu. 

Artemis'de hayat kadınlarının kendileri için çalışmadığı, vardiya sistemi ve vizite karşılığında görev yaptıkları ortaya çıktı.

almanya-da-hayat-kadinlari-calistiran-artemis-e-baskin-6878187.jpeg

Almanya'nın başkenti Berlin'de "lüks genelev" sloganıyla 2005 yılında kurulan Armetis'in şimdiye kadar devleti 17.5 milyon Euro zarara uğrattığı belirtiliyor.

Dünkü polis operasyonunda gözaltına alınanlar arasında Kenan S. ve kardeşi de bulunuyor. Dört hayat kadını da gözaltında. Söz konusu kadınların işletmedeki organizasyondan sorumlu oldukları iddia ediliyor.

Alman polisi Artemis'de 100 binlerce euroya da el koydu. Söz konusu nakit paranınAlmanya'daki Türk motorcu çetesi "Hells Angels"la bağlantılı olduğu iddia edildi. Motor çetesi "Hell Angels"ın Artemis'te çalışması için genç kızları tuzağa düşürdüğü ileri sürüldü. 

Operasyon sonrası "Artemis"in kapatılacağı ve mühürlendiği iddia edildi. Alman Esnaflar Odası'nın "Artemis"in çalışma iznini iptal edeceği belirtildi.