Malezya uçağını düşüren füze Rusya'dan !

Malezya uçağını düşüren füze Rusya'dan !
Güncelleme:

Hollanda, 2014 yılında düşen Malezya uçağının Ukrayna'dan Rus füzesi ile vurulduğunu açıkladı.

Hollanda öncülüğündeki uluslararası inceleme ekibi, 2014 yılında düşen Malezya uçağının, Ukrayna'nın doğusuna Rusya'dan getirilen füze rampası ile vurulduğunu açıkladı.

Hollanda'da basın toplantısı düzenleyen Ortak İnceleme Ekibi, 298 kişinin hayatına mâl olan olayda MH17 sefer sayılı uçağı vuran füzenin, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeden fırlatıldığını belirtti.

Ekibin başındaki Wilbert Paulissen, "MH17'nin Rusya Federasyonu topraklarından getirilen bir Buk'tan fırlatılan 9M38 tipi füzeyle düşürüldüğü ve rampanın daha sonra Rusya Federasyonu'na geri götürüldüğü sonucuna varılabilir" dedi.

Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının, 17 Temmuz 2014'te Ukrayna'da düşürülmesi sonucu 298 kişi hayatını kaybetmişti.

Hollanda Güvenlik Kurulu geçen sene yaptığı açıklamada, füzenin, uçağın kokpitine yarım metreden daha yakın bir mesafede infilak ettiğini duyurmuştu.

Batılı ülkeler ve Ukrayna, uçağın Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından düşürüldüğüne inanırken; Rusya, füzenin Ukrayna kontrolündeki bölgeden ateşlendiğini savunuyordu.

GÖKYÜZÜNDEN CESET "YAĞMIŞTI"

Dünyayı şoke eden olayın ardından bir görgü tanığı, yaşanan dehşeti şu sözlerle anlatmıştı:

"Korkunç bir ses duydum ve etraftaki her şey sallanmaya başladı. Ardından gökyüzünden bir şeyler yağdığını gördüm. Sonra feci bir ses geldi ve yatak odasının tavanından içeri bir kadın cesedi düştü. Tavanda kocaman bir delik oluştu."