Meclis'te taciz skandalı !

Meclis'te taciz skandalı !
Güncelleme:

Fransa'da meclis başkan yardımcılarından birinin kadınları taciz etmekle suçlanması istifa getirdi

Fransa'da kadın siyasetçileri taciz etmekle suçlanan meclis başkan yardımcısı görevinden istifa etti.

İskan Bakanı Emmanuelle Cosse'nin eşi olan Denis Baupin, milletvekilliğini ise sürdürecek. Baupin, kısa bir süre öncesine kadar üyesi olduğu Yeşiller Partisi'nin dörtkadın üyesinin kendisini cinsel tacizle suçlamalarından sonra istifa etmesi için büyük baskı altında kalmıştı. Yeşiller Partisi sözcülerinden Sandrine Rousseau, Baupin'in 2011'de koridorda kendisine elle sarkıntılık ettiğini ve duvara sıkıştırıp öpmek istediğini anlatmıştı.

Rousseau'nun basına yaptığı bu açıklamadan sonra bazı diğer Yeşiller Partisi üyeleri de Baupin'in kendilerine müstehcen mesajlar gönderdiğini açıkladılar. Baupin ise avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada istifa ederken, suçlamaları reddetti ve bunları dile getiren kadın siyasetçiler hakkında dava açabileceğini bildirdi.

53 yaşındaki eski meclis başkan yardımcısı hakkındaki iddiaların bir kısmı 15 yıl öncesine kadar uzanıyor. Taciz suçlamasında bulunan kadın siyasetçilerin, daha önce kariyerlerine zarar vereceği kaygısıyla Baupin partiden ayrılana kadar sustukları belirtiliyor.