O ülkede camiye saldırı !

O ülkede camiye saldırı !
Güncelleme:

Almanya'da inşaatı süren caminin duvarlarına gamalı haç çizildi.

Hamm kentinde inşaatı süren caminin duvarlarına gamalı haç çizildi

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Hamm kentine bağlı Herringen beldesinde inşaatı süren caminin duvarlarına ''Almanya'dan defolun'', ''Müslüman yerine Nazi'', ''Terör merkezi'', ''Türkleri gazlayalım'' gibi ırkçı sloganlar yazıldı.

8083132.jpg

Saldırı sonrası cami derneğine ziyarette bulunan Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, "Bu yazıları şiddetle kınıyorum. Bu kabul edilebilecek bir olay değil. Şehrimiz uyuma örnek bir şehir, böyle olayların yaşanması bizleri üzüyor. Yıllardır bunlarla mücadele ettik.


Bu mücadelemize devam edeceğiz ve Hamm’da böyle olaylara asla tolerans göstermeyeceğiz.’’ dedi. Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa görev bölgelerindeki camiye yapılan çirkin saldırıyı kınadığını, konuyu yakından takip ettiklerini belirtti.

Basa, ''Dernek yetkilileri ile ivedilikle temas ederek bilgi aldım ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. Hamm'a giderek, vatandaşlarımız ve STK temsilcilerimizle görüşmeler yapacağım. Vatandaşlarımıza provokasyonlara karşı duyarlı olmalarını telkin ediyoruz. Konuyu yakından takip ediyoruz.'' dedi. Saldırı ile ilgili Hamm polisinin geniş çaplı soruşturma başlattığı ifade edildi.