PKK sempatizanı Alman kanalına danışman oldu

PKK sempatizanı Alman kanalına danışman oldu
Güncelleme:

Almanya'nın ikinci devlet kanalı ZDF'ye PKK'lı olduğu öne sürülen Ali Ertan Toprak'ın danışman olarak atanması ülkedeki Türklerin tepkisini çekti.

Almanya'nın ikinci devlet kanalı ZDF, Almanya Kürt Toplumu Başkanı Ali Ertan Toprak'ı danışma kurulu üyeliğine getirdi. Türk sivil toplum örgütleri ve şahıslar Ali Ertan Toprak'a danışma kurulu üyesi olarak görev veren Almanya ikinci devlet kanalı ZDF'e sosyal medyada tepki gösterdi.

TÜRK VATANDAŞLARI TEPKİLİ

PKK'ya yakınlığı ile bilinen Ali Ertan Toprak'ın ZDF danışma kurulu üyeliğine getirilmesi, Almanya'da Türk vatandaşları tarafından tepki ile karşılandı.

PKK'LI OLDUĞUNU SÖYLEMEKTEN ÇEKİNMİYOR

Ali Ertan Toprak, her fırsatta PKK'lı olduğunu dile getirmekten çekinmeyen biri olarak tanınıyor.

"BANA SİVRİ DİLLİ DİYENLER NEREDESİNİZ"

Ali Ertan Toprak'ın ZDF danışma kurulu üyeliğine seçilmesine en sert tepkiyi sosyal medya üzerinden Bekir Yılmaz verdi. Bekir Yılmaz, "Ey Almanyalı Türk. Senin verdiğin aidat ile televizyon işletmeciliği yapan ZDF, PKK sempatizanlarını danışma kurullarına seçiyor. Bana sivri dilli diyenler neredesiniz? Bu duruma karşı nasıl müdahale edeceksiniz çok merak ediyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Almanya'daki Türk sivil toplum örgütleri ve şahıslar Ali Ertan Toprak'a danışma kurulu üyesi olarak görev veren Almanya ikinci devlet kanalı ZDF'e sosyal medyada tepki gösterdi.