Polis karakolunda genç kadına işkence ve tecavüz iddiası

Polis karakolunda genç kadına işkence ve tecavüz iddiası
Güncelleme:

Ukrayna'da iki polis memuru, 26 yaşındaki bir kadına gaz maskesi takarak tecavüz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ukrayna'da iki polis memuru, bir kadına gaz maskesi giydirerek, tecavüz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Ukrayna Polisinden yapılan açıklamaya göre, Kiev iline bağlı Kagarlik şehrinde hastaneye başvuran 26 yaşındaki bir kadın, polisler tarafından işkence gördüğünü ve tecavüze uğradığını iddia etti.
Bunun üzerine yapılan incelemelerde, 2 polis memurunun işkence ve tecavüz olayıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle gözaltına alındıkları bildirildi. Gözaltına alınan polislerin görevlerine son verilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GAZ MASKESİ TAKIP DİRİP TECAVÜZ ETTİLER

Ukrayna Devlet Soruşturma Bürosundan yapılan açıklamada, bir soygun vakasıyla ilgili tanık olarak gece polis merkezine çağırılan kadının polisler tarafından işkence gördüğünün ve tecavüze uğradığının belirlendiği belirtildi. Polis memurlarının, zorla gaz maskesi giydirdikleri kadının başının üzerinden tabancayla ateş ettiklerinin tespit edildiği kaydedildi.

Polislerin ayrıca o sırada polis merkezinde bulunan bir erkeğe tecavüz etme tehdidinde bulunduklarının, diz üstü çöktürdükleri ve gaz maskesi giydirdikleri şahsın başına copla vurduklarının, başının üzerinden tabancayla ateş ettiklerinin belirlendiği ifade edildi. Polis merkezinde görevli polis amirlerinin de görevine son verildiği, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü açıklandı.