Rusya ve İran için şok açıklama !

Rusya ve İran için şok açıklama !
Güncelleme:

Alman Hükümet Sözcüsü, Rusya ve İran'ın Suriye'deki sorununu askeri yollarla çözmesini böyle değerlendirdi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Rusya ve İran'ın, sorunu sadece askeri yollardan çözmek isteyen Suriye rejimini desteklemeleri, Suriye halkının durumunun dramatik bir şekilde kötüleşmesine neden oldu" dedi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Halep'teki  gelişmelere ilişkin, "Hükümet adına Halep'te yaşanan vehametten söz etmem lazım.  Yıkılmış hastanelerle, yıkıntılar arasından çıkartılan çocukların dayanılmaz  görüntüleri yayılıyor. Halkın yaşadığı bu acı ve sefalet kaderden  kaynaklanmamaktadır. Bunu yaratan güçler var: Esed hükümeti ve onun  destekçileri." dedi.

 
Kentteki hastanelerin bombalanarak, insanların açlığa ve hastalıklara  terk edildiğini ifade eden Seibert, "Halep'teki tıbbi bakım neredeyse tümüyle  çökmüş durumda. Birçok çocuğun hayatını kaybetmiş olması da kabul edilemez ve  dayanılamaz bir durum. Rus silahlı kuvvetlerinin desteği ile muhaliflerin  kontrolü altında bulunan Halep'in doğusunun bombalanması ve bir kara operasyonu  hazırlığıyla acilen gerekli olan siyasi sürece dönme ve ateşkes sağlanması  çabaları başarısız kalıyor." diye konuştu.
 
Alman hükümetinin, Suriye yönetiminin hafta sonunda yeni bir ateşkes  önerisini geri çevirmesini de üzüntüyle karşıladığını kaydeden Seibert, "Rusya'yı  Esed yönetimi üzerindeki etkisini kullanma sorumluluğunda görüyoruz. Rusya ve  İran'ın, sorunu sadece askeri yollardan çözmek isteyen Suriye rejimini  desteklemeleri, Suriye halkının durumunun dramatik bir şekilde kötüleşmesine  neden oldu. Ve halkın yeniden böyle bir sefalete maruz kalmasından dolayı Rusya  sorumluluk üstlenmeli." dedi.
 
Berlin'de 18 Kasım'da düzenlenen 6'lı zirvede ABD, Almanya, İngiltere,  Fransa, İspanya ve İtalya devlet ve hükümet başkanlarının da Rusya'ya,  saldırıları hemen durdurması ve Halep'in doğusunda insani yardımı mümkün kılması  çağrısında bulunduklarını hatırlatan Seibert, "Haziran ayı başından bu yana hiç  bir yardım konvoyu, Suriye rejimi ve müttefikleri tarafından kuşatma altında  bulunan Halep'in doğusuna ulaşamadı. Ve yaklaşık 270 bin sivil gıda maddelerine,  temiz içme suyuna ve ilaçlara kavuşamadı. Bizim görüşümüze göre Rusya, Suriye  rejimine sağladığı büyük desteğin yanı sıra Suriye'nin ve müttefiklerinin  işlediği hukuk dışı suçlardan dolayı da olaylardan sorumludur. Rusya'nın yoğun  askeri desteği olmasa, Suriye rejimi de kendi halkına yönelik saldırılarını bu  ölçüde sürdürmeyi başaramazdı." ifadelerini kullandı.
 
Seibert, Rusya'ya yaptırımlar uygulanmasına yönelik soruya, bu konuda  yeni bir gelişme olmadığı ancak yaptırımlar dahil tüm seçeneklerin hala masada  olduğu yanıtını verdi.