Solcu lider tecavüze uğradı

Solcu lider tecavüze uğradı
Güncelleme:

İsveç'te Sol Parti Dalarna Bölge Başkanı Liljeglöd basın önünde bıçak zoruyla kendisine tecavüz edildiğini açıkladı.

Sol Parti Dalarna Bölge Başkanı ve aynı zamanda Falun Belediye Meclisi üyesi Patrik Liljeglöd gece evine dönerken tanımadığı bir kişi tarafından bıçak zoruyla kendisine tecavüz edildiğini açıkladı.

Liljeglöd basın toplantısında, “Çok acımasız bir muameleyle karşı karşıya kaldım. Tanımadığım kişi bıçak tehdidiyle bana tecavüz etti. Bunun politik bir nedeni olduğununa inanıyorum. Benim solcu bir ‘kadın cinsel organı’ olduğumu ve benim gibilerin ‘böyle şeylerden keyif aldığını’ söyledi. Son olarak da ‘hain’ dedi. Bu ifadelerin benim siyaseten aktif olmamla ilişkisi apaçık.” diye konuştu.

Liljeglöd devamında,”Onlar söz ve tümcelerle kendilerini ifade edebilirler. Kişi açıkça bana politik çalışmalarım nedeniyle bunu yaptığını söyledi. Bu durum hepimizi ilgilendiriyor. Ben sizlerden acıma ya da empati beklemiyorum. Bu nedenle burada karşınızda durmuyorum. Benim derin inancım o dur ki, demokrasi toplumuzun bir parçasıdır ayaklar altına alınmaz” ifadelerini kullandı.

Patrik Liljeglöd, amacının başkalarını uyarmak ve toplum güvenliğini ve demokratik değerleri yansıtmak olduğunu savunuyor. Liljeglöd, “Demokrasinin dışında hiçbir şey önemli değildir. İnsanlar hergün demokrasi uğruna ölüyorlar. Biz bunu ailerimizin mirasından devraldık ve bu bir haktır. Biz demokrasi için mücadelemizi sürdürmek zorundayız” diyor.

Polis ön araştırmanın sürdüğünü ve olay yerinden toplanan delillerin incelenmek üzere Ulusal Forensiskt Merkezi’ne gönderildiğini açıkladı.