Tamir için çıktı bakın ne buldu

Tamir için çıktı bakın ne buldu
Güncelleme:

Fransa'da bir evin tavan arasına çıkan kişi, ünlü İtalyan ressamın tablosunu buldu.

Fransa'nın güneyinde bir evin tavan arasında  bulunan  tablonun, ünlü İtalyan ressam Caravaggio'ya ait olduğu tahmin ediliyor.

Le Figaro gazetesi, ünlü ressamın yaklaşık 400 yıl önce yaptığı  tablonun değerinin 120 milyon avro civarında olduğunu duyurdu.Yapımının  ardından 100 yıl sonra kayıplara karışan tablonun Toulouse kenti yakınlarındaki  eski bir evin çatısında 2014 yılında bulunduğunu duyuran gazete, evin sahibinin  çatının su sızdırması üzerine tamirat için tavan arasına çıktığında bu değerli  tabloyla karşılaştığını yazdı.

Fransız sanat tarihi uzmanı Eric Turquin'ın görüşlerine yer verilen  haberde, Caravaggio'nun ''Judith Beheading Holofernes'' adını  taşıyan tabloyu  1604-1605 yılları arasında Roma'da yaptığı kaydedildi.

Fransa'daki yasalara göre, ülke topraklarında bulunan bir sanat  eserinin 30 ay boyunca yurt dışına çıkartılmasına yasak getirilirken, ulusal  müzelerin bu eserleri para ödeyerek satın almasına öncelik veriliyor.

Söz konusu haberin basında yer almasının ardından akşam saatlerinde  bir açıklama yapan Fransız Kültür Bakanlığı, söz konusu tabloyu satın almak için  girişim başlattığını duyurdu.

Barok stili resmin öncüsü sayılan, gölge ve ışığı çok iyi  kullanmasıyla tanınan ünlü İtalyan ressam, 1571- 1610 yılları arasında yaşamış ve  39 yaşında hayata gözlerini yummuştu.