Türk bayrağına yasak terör örgütüne destek

Türk bayrağına yasak terör örgütüne destek
Güncelleme:

Türk bayrağını taşıyanlar hakkında soruşturma başlatan Avusturya, terör örgütü PKK’nın başkent Viyana’daki Türkiye aleyhine yürüyüşüne ses çıkarmadı

Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimini protesto gösterilerine izin vermeyen, Türk bayrağı açanlar hakkında soruşturma başlatan Avusturya, önceki gün başkent Viyana'daki örgüt yürüyüşüne izin verdi. PKK'yı himayesi altına alan Viyana, PKK elebaşısı Öcalan posteri taşıyanlar hakkında işlem yapmadığı gibi, örgüt yandaşlarının Türkiye'nin AGİT Daimi Temsilciliği önünde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açtığı pankartları da görmezden geldi.

TÜRK VEKİLDEN TEPKİ
Sosyal Demokrat Partili Salzburg Eyalet Milletvekili Tarık Mete, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Avusturya hükümetinin "terör örgütüne dur demesini" istedi. Mete, "PKK sempatizanları bugün Viyana'da bir yürüyüş organize ediyor. Tepkiler nerede, ülkeyi terk etme çağrıları nerede?" ifadelerini kullandı.

KONU TÜRKİYE OLUNCA...
Hükümet, son olarak kanal basarak bildiri okutmak isteyen PKK'lılarla ilgili de herhangi bir işlem yapmamıştı. Ancak konu Türkiye olunca en sert açıklamalar dikkat çekti. Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, "darbeye tepki gösterenlerin ülkeyi terk etmesi" çağrısında bulunmuş, Başbakan Christian Kern de ülkede Türk derneklerinin kapatılması, "bozkurt işareti" yapanların cezalandırılması, Türklerin gösteri ve yürüyüş hakları ile Avusturya vatandaşlıklarının iptali yönünde açıklamalarda bulunmuştu.