Türk mitingleri yasaklanabilir !

Türk mitingleri yasaklanabilir !
Güncelleme:

Almanya'da bazı partiler Türklerin darbe karşısında yaptığı gösterilere tepki gösterdi.

Almanya'da Hristiyan Birlik partileri, Türklerin darbe girişimine karşı yaptıkları gösterilere tepki gösterdi.

Almanya'da Hristiyan Birlik partileri, Türklerin darbe girişimine karşı yaptıkları gösterilere tepki gösterdi. Karşıt gösteri çağrısı yapılması şiddet olaylarının çıkabileceği endişesine neden olduğu gerekçesi öne sürüldü.
DW Türkçe'nin aktardığı habere göre Haber portalı Spiegel'e konuşan Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Genel Sekreteri Andreas Scheuer, Türkiye'deki iç politik sorunların Almanya'ya taşınamayacağını söyleyerek, "Türk iç politikasına angaje olmak isteyenler, elbette bu ülkeyi terk edebilir ve Türkiye'ye geri dönebilirler" diye konuştu. Scheuer, "Toplanma ve gösteri düzenleme özgürlüğü, Türkiye'deki iç sorunların ve şiddetin Almanya'ya taşınması değildir" dedi.

"YASAK BAŞVURUSU İNCELENEBİLİR"

Hristiyan Demokrat Birlik'in iç politika uzmanı Wolfgang Bosbach da gösteri yasağının gündeme gelebileceğini ifade etti. Bosbach, "Gösteri yasağının önündeki engeller bilindiği gibi oldukça yüksek. Ancak ilgili makamlar, planlanan gösteride cezai ya da şiddet eylemleri meydana gelebileceğine ilişkin somut bilgilere sahipse, gösterinin yasaklanmasına ilişkin bir başvuru ciddiyetle incelenmelidir" diye konuştu.

Bosbach, Erdoğan taraftarları ile Erdoğan karşıtlarının karşı karşıya gelmesini engellemek zorunda olduklarını vurgulayarak sadece siyasi söylemlerin değil, şiddetin de Almanya sokaklarına taşınabileceğine işaret etti.

"GÖSTERİ BARIŞÇIL OLMALI"

Sosyal Demokrat Parti sözcüsü Burkhard Lischka da yasağın yasal açıdan zor olduğuna işaret etti. Gösterinin barışçıl şekilde düzenlenmesinin garanti edilmesi gerektiğini vurgulayan Lischka, böyle bir gösterinin Almanya'daki Türkler arasındaki bölünmeyi daha da derinleştirmesinden endişe ettiğini dile getirdi.