Türkçe'nin ikinci resmi dilini Arapça yaptılar!

Türkçe'nin ikinci resmi dilini Arapça yaptılar!
Güncelleme:

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun resmi hesabından Türkiye'de bugün başlayan 2019-2020 eğitim öğretim yılı için paylaşılan Arapça mesaj tepki çekti.çekti.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun resmi hesabından atılan mesaj tepki çekti. Mesajda "2019-2020 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Tüm öğrencilere hep daha fazlasını öğrenecekleri eğlenceli bir yıl dileriz." ifadeleri yer aldı.

Ancak delegasyonun mesajı Arapça olarak devam etti. Sosyal medyada Delegasyonun mesajına tepki gösterenler Türkiye'nin dilinin Türkçe olduğunu Arapça olmadığını belirtti.

Delegasyon gelen tepkilerin ardından, “Son üç yıldır Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) hakkındaki bilgilendirme amaçlı sosyal medya mesajlarımızda, AB Türkiye Delegasyonu olarak, ortaklarımız gibi, Türkçe ve İngilizce'nin yanı sıra Arapça da kullanmaktayız. Türkiye'de yaşayan Suriyelilere yönelik yayımlanan bu mesajların amacı, Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) altında eğitim, sağlık, insani yardım, göç yönetimi, alt yapı ve sosyo-ekonomik alanlarda yürütülen ortak projeler kapsamında yapılanlar hakkında, kendi dillerinde bilgi vermektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” açıklaması yapıldı.

İşte o paylaşım:

Türkçe'nin ikinci resmi dilini Arapça yaptılar! - Resim : 1

DELEGASYONDA TÜRKLER DE VAR

Delegasyonun bünyesinde 180 Türk ve Avrupalı uzman bulunuyor. Görevleri arasında Türkiye’nin dış politikasına ilişkin rapor hazırlamak ve Avrupa Birliği’ni diplomatik düzeyde temsil etmek, AB’ye katılım müzakereleri çerçevesinde, siyasi kriterler ve müktesebata uyum konusunda Türkiye’nin kaydettiği ilerlemeyi izlemek ve müzakerelerin ilerlemesine yardımcı olmak da var.

Türkiye Cumhuriyeti nezdinde büyükelçi sıfatıyla atanan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı tarafından yönetiliyor.

Yani bünyesinde Türk uzmanların da bulunduğu, Türkiye’yi yakından takip eden bir delegasyon, Türkiye’de Arapça konuşulmadığını çok iyi biliyor.

Seçiniz...