Türkiye Almanya'ya ikinci notasını verdi

Türkiye Almanya'ya ikinci notasını verdi
Güncelleme:

Türkiye Almanya'ya Savcı Öz ve Kara için nota verdi.

Türkiye, Almanya’dan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  üyesi firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın iadesini talep etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, haklarında verilen  yakalama kararının ardından Türkiye'yi terk eden savcılar Zekeriya Öz ve Celal  Kara’nın Almanya’nın Freiburg kentinde görüldükleri yönünde basında çıkan  haberler üzerine Türkiye diplomatik girişimde bulundu.  

Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla Almanya Dışişleri  Bakanlığı’na verilen notada, firari savcıların Freiburg’da oldukları yönündeki  iddialarının araştırılması, şüphelilerin yerlerinin tespit edilmesi durumunda  yakalanarak Türkiye’ye iade edilmeleri istendi.  

Türkiye daha önce de bu konuda Almanya'ya nota vermiş  ancak Almanya  verdiği resmi cevapta bu konuyla ilgili herhangi bir bulguya sahip olmadığını  açıklamıştı. 

İkinci kez verilen notaya henüz bir cevap verilmediği öğrenildi. 

Bir süre önce Türk medyasında Öz ve Kara'nın Almanya'nın İsviçre ve  Fransa sınırına yakın Freiburg kentindeki bir villada beraber kaldıkları  haberleri yer almıştı.