Yunanistan yolculuğu zehir oldu

Yunanistan yolculuğu zehir oldu
Güncelleme:

İngiltere'den Yunanistan'a uçmak isteyen emekli bir vatandaşın yolculuğu 33 saat sürdü.

Londra’dan Atina’ya uçakla gitmek isteyen Geoff Lye'nin yolculuğu, yaşadığı aksaklıklar yüzünden 33 saat sürdü. İngiliz emeklinin Yunanistan’a ulaşmak için bindiği uçaklardan biri havada alev aldı.

British Airways ile Londra’dan Atina’ya gitmeye çalışan Geoff Lye’nin normal koşullar altında 4 saat sürmesi gereken yolculuğu, 33 saat sürdü. İki uçuşu iptal edilen 67 yaşındaki İngiliz emekli Lye’nin bindiği uçaklardan biriyse havada alev aldı.

Salı günü yerel saatle 13.35’te uçağa binmeyi planlayan Lye, kokpitteki ikaz lambası problemi nedeniyle sonraki uçuşu bekledi. 17.00’deki uçuş da kabin ekibi fazla çalışacağı için iptal edildi.

O gece havayolu şirketi yolcuları otelde ağırladı ve Lye’nin sevgilisiyle Atina’ya yolculuğu bir gün ertelendi. Ertesi gün çiftin bindiği uçak ise patlama seslerinden sonra havada alev aldı. Lye, “Ateistim ama ben bile dua ettim. Arkamda oturan yolcular, motordan çıkan alevi görebildiklerini söyledi” ifadesiyle olayı anlattı.

Bu uçak da zorunlu olarak Heathrow Havalimanı’na inince, çiftin uçuşu akşama kaldı. Lye ve arkadaşı Salı günü Atina’ya gitmeye çalışırken Perşembe gününün ilk saatlerinde hedefledikleri yere varabildiler.

Lye, 40 yıldır uçaklarına bindiği British Airways şirketini bir daha kullanmayacağını açıkladı.

Milliyet