Azerbaycan - Ermenistan sınırında çatışma çıktı! Paşinyan'dan ilk açıklama

Azerbaycan - Ermenistan sınırında çatışma çıktı! Paşinyan'dan ilk açıklama
Güncelleme:

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan sınırında çatışma çıktığını bildirdi. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ''Azerbaycan ile çatışmalarda 49 askerimiz hayatını kaybetti.'' dedi.

Açıklamada, bölgedeki dağlık araziden, karanlıktan ve derelerden faydalanarak Azerbaycan ordusu birliklerinin mevzileri ile ikmal yolları arasındaki alanları farklı yönlerde mayınlamaya çalışan Ermeni askerlerinin tespit edildiği ve Azerbaycan askerlerinin müdahalesiyle Çatışma çıktığı kaydedildi.

İHA'nın aktardığı bilgilere göre, Başarkeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus yerleşimleri istikametinde bulunan Ermeni silahlı kuvvetlerine ait birliklerin Daşkesen, Kelbecer ve Laçın illerindeki Azerbaycan askerlerinin mevzilerine çeşitli silahlar, havan toplarıyla yoğun ateş altına alması sonucunda Azerbaycan askerleri arasında kayıpların olduğu ve askeri altyapıya hasar verildiği vurgulandı.

BAKANLIK: ERMENİSTAN ORDUSU KAYIPLAR VERDİ

Azerbaycan ordusunun bu yönde konuşlandırılan birimlerince, Ermeni silahlı kuvvetlerinin atış noktalarını susturmak ve askeri çatışmanın genişlemesini önlemek için gerekli tedbirler alındığı ve Ermenistan ordusunun kayıplar verdiği ifade edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çıkan çatışmalardan Ermenistan'ın sorumlu olduğunu ve durumla ilgili kamuoyuna ek bilgi verileceğini açıkladı.

ERMENİSTAN BÖLGEYE SIZARAK SABOTAJ GERÇEKLEŞTİRDİ

CNN TÜRK ekranlarına bağlanan gazeteci Güngör Yavuzaslan çıkan çatışmaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Azerbaycan hükümeti, sızma operasyonlarına karşı, sabotaja karşı geliştirilen bir operasyona karşılık verildiğini açıkladı. Ama bu sefer 5 farklı noktadan aynı anda olması Azerbaycan ordusunu harekete geçiriyor. Günün ilk saatlerinde resmi açıklamalarına bakacağız. Ermeni unsurlarının yığınak yaptığı bilgisine ulaşıldı ve Azerbaycan ordusu buna karşılık yoğun ateş başlattı. Ermenistan tarafından kayıplar verildiği de teyit edildi. Azerbaycan askeri personelin güvenliği söz konusu olduğu için bu operasyon yapıldığı belirtiliyor."

PAŞİNYAN: 49 ASKERİMİZ HAYATINI KAYBETTİ

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, dün akşam Azerbaycan sınırında başlayan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Paşinyan, "Azerbaycan ile çatışmalarda 49 askerimiz hayatını kaybetti." dedi.

 

İHA