Bakan Albayrak soru önergesini ''linkle'' yanıtladı

Bakan Albayrak soru önergesini ''linkle'' yanıtladı
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CHP'li Orhan Sümer’in soru önergesine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ulusa Sesleniş konuşmasının linkini göndererek yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer’in korona virüsü sürecinde esnafın durumuna ilişkin yönelttiği soru önergesine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ulusa Sesleniş konuşmasının internet adresini göndererek yanıt verdi.

CHP’li Sümer, 11 Nisan 2020’de Bakan Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde şu soruları yöneltmişti:

-Vergi ve SGK borcu olan esnaf sayısı kaçtır? Esnafın devlete ödenmeyen toplam borcu ne kadardır?

-Borcu olan esnafa da destek kredisinden yararlanabilmesi için vergi ve SGK borcu olmama şartının kaldırılması mümkün müdür?

-Esnafın en büyük giderlerinden biri olan kira borcu için bir destek sağlanmışı planlanmakta mıdır?

 KONUŞMA LİNKİNİ GÖNDERDİ

Önergeye Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak şu yanıtı gönderdi: “Bahsi geçen hususlara ilişkin bilgilere https://www.tccb.gov.tr/konusmalar/353/118080/ulusa-seslenis-konusmasi adresinden ulaşılabilmektedir.”

Albayrak’ın  gönderdiği internet adresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 Mart 2020’de yaptığı Ulusa Sesleniş konuşması yer alıyordu.

 ‘CİDDİYETTEN UZAK’

CHP’li Sümer, Albayrak’ın yanıtının ciddiyetten uzak olduğunu belirterek şöyle dedi: “Yazılı soru önergeleri iktidarı denetleme vasıtalarından biridir. Bu hakkı bizler halk adına kullanıyoruz. Tüm sorularımıza ya hiç cevap verilmiyor ya da böyle gayri ciddi cevaplar veriliyor. Söz konusu linkte sorduğumuz soruların yanıtları zaten yok. Olsa bile Sayın Albayrak’ın internet adresi göndermek yerine ciddiye alarak cevap vermesi gerekirdi. Sorularımı güncelleştirerek yeniden önerge verdim. Bakalım bu defa nasıl cevap alacağım.” 

ANKA