Başbakan o facianın ardından istifa etti !

Başbakan o facianın ardından istifa etti !
Güncelleme:

Romanya Başbakanı, gece kulübünde 32 kişinin öldüğü yangın faciasının ardından istifa etti.

Romanya Başbakanı Victor Ponta, Başkent Bükreş'te meydana gelen ve en 32 kişinin ölümüne neden olan gece kulübü yangını sonrası istifa etti. Yangından hükümeti sorumlu tutan binlerce kişi Salı günü düzenlenen gösterilerde kabineyi istifaya çağırmıştı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te Colectiv isimli bir gece kulübünde Cumartesi gecesi çıkan yangında en az 32 kişi öldü, 160'ın üzerinde kişi de yaralandı. Havai fişek gösterinden çıktığı bildirilen yangında çoğunluğun yanarak ve ezilerek yaralandığı belirtiliyor.

Kulübün içinde ateşlenen havai fişeklerin çatıyı tutuşturması ile başlayan yangın ve çıkan panik sonucu içeride bulunan yaklaşık 400 kişinin dışarıya çıkabilmek için birbirini ezdiği tahmin ediliyor.

Yangın sırasında kulüpte "Goodby to gravity" isimli rock grubunun konseri devam ediyordu. Kulübün facebook sayfasında verilen reklamda rock grubunun "kendi ışık gösterisi" ile sahne alacağı duyuruluyordu.

VİCTOR PONTA KİMDİR?

Hukukçu ve siyasetçi Victor-Viorel Ponta 1972 yılında Bükreş'te doğdu. 2010 yılından beri Sosyal Demokrat Partisinin (PSD) ve Partinin lideri olarak 2004 yılından bu yana Gorj County Milletvekilleri Romanya Odası üyesi olmuştur. Emil Boc'un kabinesinde 2008 - 2009 yılları arası Parlamento ile İlişkiler Bakanı Delegesi oldu. Nisan 2012'de Sosyal Liberal Birliği'nin belirlenen aday olarak Romanya Başbakanı olmuştur.

Victor Ponta, İon Neculce Lisesi'nde 1991 yılında orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1995 yılında Bükreş Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2000 yılında İtalya Catania Üniversitesi Uluslararası Ceza Hukuku alanında yüksek lisans derecesi aldı. 2002 yılında I. Carol Ulusal Savunma Üniversitesi'nden diplomasını aldı ve 2003 yılında Bükreş Üniversitesi Ceza Hukuku alanında ve yüksek lisans Sosyal Demokrat Enstitüsü Siyasi Yönetimi doktorasını aldı. Uluslararası Ceza Mahkemesi doktora tez konusu da dahil olmak üzere, kendi alanında birçok kitap yazmıştır. 1996 ve 1998 yılları arasında ve 2002 yılından bu yana Romen-Amerikan Üniversitesi'nde Ceza Hukuku dersleri verdi. 1998 - 2001 yılları arasında ekonomik ve mali suçlar özellikle ilişkilerde, yolsuzlukla mücadele bölümü Adalet Yüksek Mahkemesi'nde bir savcı idi. 2001 ile 2004 yılları, Ponta, hükümetin Dışişleri Bakanı Kontrol Dairesi başkanı olarak terfi aldı.

7 Mayıs 2012 yılında Başbakanlık görevine gelen Victor Ponta istifa etti.