Biden, muhabirin Putin sorusunu böyle ''ti''ye aldı

Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında bir muhabirin yönelttiği soruya verdiği tepki kameralara yansıdı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın Ukrayna'ya askeri hareket gerçekleştireceğini açıklamasının ardından dünya gündeminde sık sık yer bulsan savaş tartışmaları yeniden öne çıktı. 

Joe Biden'ın bir muhabirin Rusya hakkındaki sorusu ile alay etmesi ise dikkat çekti.

 Ukrayna ve Rusya gerilimi hakkında bir muhabir "Neden Putin'in ilk hamleyi yapmasını bekliyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

ABD Başkanı Biden, "Ne salakça bir soru..." ifadeleriyle gülümsedi. 

JOE BİDEN: "SERT VE KOORDİNELİ EKONOMİK KARŞILIĞA YOL AÇAR"

Beyaz Saray'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Biden, Rusya'ya Ukrayna'yı işgal etmesi için "Yeşil ışık" yaktığı şeklinde de değerlendirilen sözleri hakkında konuştu.

Joe Biden, "Rus askeri sınırı geçerse işgal kabul ederiz" açıklamasında bulundu.

 Biden, "Başkan Putin ile çok açık konuştum, yanlış anladığı bir yer yok. Eğer herhangi bir Rus askeri Ukrayna sınırını geçerse bunu işgal kabul ederiz. Bu da müttefiklerimizle detaylıca görüştüğüm ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e açıkça ifade ettiğimiz sert ve koordineli ekonomik bir karşılığa yol açar." dedi. 

VOLODOMIR ZELENSKY: "UFAK İHLAL VE UFAK ULUS DİYE BİR ŞEYİN DE OLMADIĞINI HATIRLATMAK İSTERİZ"
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomır Zelensky, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım ile isim vermeden Joe Biden'ın gerilim hakkında sözlerini eleştirmişti.

Zelensky, İngilizce yaptığı paylaşımda, "Büyük güçlere nasıl ufak zayiatlar ya da kaybettiğimiz yakınlarımız için az yas tutmak diye bir şey yoksa, ufak ihlal ve ufak ulus diye bir şeyin de olmadığını hatırlatmak isteriz. Bunu bir büyük gücün Cumhurbaşkanı olarak söylüyorum" ifadelerini kullanmıştı.