Biden'ın Ukrayna gafı ortalığı karıştırdı

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatıyla ilgili bir açıklama yapan ABD Başkanı Biden'ın Ukrayna halkından bahsederken yaptığı gaf büyük tepki çekti.

ABD Başkanı Joe Biden da ABD Kongresinde yaptığı konuşmasına, Rusya-Ukrayna savaşına değinerek başladı. Çarpıcı ifadeler kullanan, Rusya ve Putin hakkında önemli mesajlar veren Biden'ın konuşmasının bir bölümde yaptığı gaf bir anda gündeme oturdu.

Putin'in Ukrayna savaşında Rusya'nın daha zayıflarken dünyanın daha da güçlendiğine işaret eden Biden, dünyanın Ukrayna'ya destek için birleştiğini dile getirdi.

 UKRAYNA İLE İRAN'I KARIŞTIRDI

Biden, konuşmasında "Ukraynalılar" yerine "İranlılar" ifadesini kullanarak "Milletlerimiz arasında derin bağlar kuran Sayın Ukraynalı Amerikanlar, sizinleyiz. Putin, Kiev'i tanklarla kuşatabilir ancak İran halkının kalbini ve ruhunu asla kazanamayacak." dedi.

Biden'ın gafı sonrası Kamala Harris'in memnuniyetsizliği yüzüne yansıdı. Kameraya yansıyan anlarda, Biden'ın arkasında oturan Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in yanlış ifadeyi düzeltmeye çalıştığı görüldü.