Birleşmiş Milletler Kuzey Kore hakkında karar verdi

Birleşmiş Milletler Kuzey Kore hakkında karar verdi
Güncelleme:

Trump'ın, Kuzey kararını reddeden Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore'ye yaptırımları onayladı.

Geçen hafta Trump'un Kudüs kararını 14 evet 1 ret ile veto eden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, bugün Kuzey Kore'ye yaptırımları oyladı. BMGK, 15-0 evet ile yaptırımları onayladı.

 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bugün bir araya geldi ve Kuzey Kore’ye yeni yaptırımları oyladı. Pyongyang yönetiminin kıtalararası balistik füze denemesinin ardından alınan kararla birlikte Kuzey Kore’nin sallantıda olan ekonomisinin daha da kötü bir duruma düşmesi tahmin ediliyor.

Oylanan tasarıda Kuzey Kore’ye gönderilen %90’ı işlenmiş petrol ürünlerinin yılda 500.000 varili aşmamasına karar verilirken, ABD Çin’e çağrıda bulunarak komşusuna destek vermemesini istedi.

Gülnara Kerimova'ya yaptırım şokuKonuyla ilgili açıklama yapan ABD’nin Daimi BM Temsilcisi Nikki Haley, “Bu karar Pyongyang yönetimine bir mesajdır. Eğer bu şekilde devam ederlerse daha fazla ceza ve izolasyonla karşı karşıya kalacaklar” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Washington-Pyongyang arasındaki gerilimin ardından ABD’li diplomatlar Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a karşı sert yaptırımlara başvuracaklarının sinyalini vermişti.