Bisikletli turistlere korkunç saldırı: 4 ölü

Bisikletli turistlere korkunç saldırı: 4 ölü
Güncelleme:

Tacikistan’da dün bir otomobilin 7 bisikletli turiste çarpması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili terör dahil tüm ihtimaller araştırılıyor.

Dün Tacikistan'ın güneyindeki Danghara'da yolculuklarına devam eden 7 bisikletçi turistin üzerlerine bir otomobil gelerek çarptı.Bisikletçilerden dördü öldü, üçü yaralandı.

ABD'nin Tacikistan Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ölenlerden ikisinin ABD vatandaşı olduğu duyurulurken, diğer turistlere ilişkin bilgi verilmedi. 

Reuters, hayatını kaybeden diğer turistlerin İsviçre ve Hollanda vatandaşı olduğunu belirtti.

BIÇAKLA SALDIRDILAR

Bugün açıklama yapan Tacikistan İçişleri Bakanı Ramazan Rahimzade, terör saldırısı ihtimalini de hırsızlık ve kaza ihtimalleriyle birlikte değerlendirdiklerini duyurdu. Otomobilde bulunanların olayın ardından araçtan çıkarak turistlere bıçakla saldırdığını da dile getirdi.

Araçtaki 2 kişinin olay sonrasında başlatılan operasyonda  öldürüldüğünü, bir kişinin de yakalandığını belirten Rahimzade, operasyonda öldürülenlerden birinin üzerinde silah bulunduğunu kaydetti.

Olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Rahman'ın başkanlığında  soruşturma komisyonu kurulduğunu söyleyen Rahimzade, olayın Cumhurbaşkanı İmamali  Rahman tarafından da yakından takip edildiğini sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

ABD destekli Özgür Avrupa Radyosu, olay anını gösterdiği iddia edilen videoyu Twitter adresinden yayımladı:

 

Seçiniz...