Brezilya'ya bir darbe de oradan

Brezilya'ya bir darbe de oradan

Zor günler yaşayan Brezilya'ya bir şok da o kurumdan geldi.

Sıfırcı hocalardan Brezilya`ya sert tokat! Fitch ve S&P`nin ardından şimdi de Moody`s Brezilya`nın kredi notunu Ba2`ye indirdi, görünümü`negatif` olarak belirledi.

Sıfırcı hoca olarak adlandırılan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Brezilya'ya sert tokat! Fitch ve S&P'nin ardından şimdi de Moody's Brezilya'nın kredi notunu Ba2'ye indirdi, görünümü 'negatif' olarak belirledi.

Moody's not indirimine neden olarak düşük büyüme ortamında Brezilya'nın borç değerlerinde görünüm daha da kötüleşmesini gösterdi. Moody's Brezilya'da kamu borcunun 3 yıl içinde GSYH'nın yüzde 80'ini aşmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Açıklamada, negatif görünümün risklerin aşağı yönlü olmasını yansıttığı da vurgulandı.

İLK DARBEYİ FITCH VURDU

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch 2015 yılı aralık ayında, Brezilya'nın kredi notunu BBB-'den BB+'ya düşürmüştü. Böylece Brezilya'nın kredi notu 'yatırım yapılabilir' ülke kategorisinden 'yatırım yapılamaz' kategorisine inmişti.
 
S&P NOTU 'ÇÖP'ÜN ALTINA İNDİRDİ

S&P de cuma günü Brezilya'nın kredi notunu da 'BB+'den 'BB'ye indirirken, 'negatif' not görünümünü değiştirmemişti.  Not indirimine ilişkin metinde, Brezilya’nın ekonomik durumunun son değerlendirmenin yapıldığı Eylül 2015’den bu yana kayda değer derecede kötüleştiği belirtilmişti. Ülkenin notu da böylece çöp seviyesinin de altına inmişti.