Brüksel saldırganı bombayı bırakıp, uçakla kaçmış

Brüksel saldırganı bombayı bırakıp, uçakla kaçmış
Güncelleme:

Brüksel Savcısı Frederic van Leeuw, terör saldırılarını düzenleyen saldırganları açıkladı.

Brüksel Savcısı Frederic van Leeuw, bugün Belçika medyasının isimlerini açıkladığı Bakraoui Kardeşler'in havalimanı ve metroda intihar saldırısı düzenleyen kişiler olduğunu açıkladı. Belçikalı savcı daha önce yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerdeki kişilerin kimlikleri konusunda da önemli açıklamalar yaptı. Halen yakalanamayan saldırganlardan birinin, bomba yüklü bir çantayı havalimanında bıraktıktan sonra uçağa binerek kayıplara karıştığı ortaya çıktı.

KARDEŞLERDEN BİRİ HAVALİMANINDA, DİĞERİ METRODA KENDİNİ PATLATTI

Belçika'nın başkenti Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen savcı Frederic van Leeuw, Maalbeek metro istasyonunda saldırı düzenleyen kişinin Khalid el Bakraoui olduğunu açıkladı. Savcı Leeuw, Zaventem Havalimanı'ndaki saldırının failinin ise Brahim Bakraoui olduğunu belirtti.

56f29f1518c7732598121a46.jpg

Interpol'ün internet sitesinde yayınlanan ve tarih belirtilmeyen bu fotoğraf, Maalbeek metro istasyonunda intihar saldırısı düzenleyen Khalid Bakraoui'ye ait...

Dünya medyasının canlı yayınladığı basın toplantısında kritik açıklamalarda bulunan Leeuw, Brahim'in kendini Zaventem Havalimanı'nın check-in bölümünde patlattığını, Khalid'in ise AB merkezlerine yakın Maalbeek metro istasyonundaki saldırıyı düzenlediğini söyledi.

Savcı açıklamasında, havalimanı ve metro saldırılarında, intihar saldırganları hariç 31 kişinin hayatını kaybettiği, 270'den fazla masum insanın ise yaralandığını aktardı.

ÇÖP KUTUSUNA ATILAN BİLGİSAYARDA BULUNAN NOT

Savcı Leeuw, Brüksel saldırılarının ardından güvenlik güçlerinin Schaerbeek semtinde yaptığı baskında çöp kutusuna atılmış bilgisayar bulduğunu ve bilgisayarın içinde Brahim tarafından bırakılan bir not olduğunu açıkladı. Söz konusu notta Brahim'in kendini giderek artan bir şekilde güvensiz hissettiğini ve hapse girmekten korktuğunu yazdığı belirtildi. Brahim, bıraktığı notta, "Ne yapacağımı bilmiyorum. Kaçıyorum. Eğer teslim olursam hapse atılırım" ifadesini kullandı.

Belçikalı savcı, saldırılarla ilgili soruşturma kapsamında düzenlenen baskınlarda bir kişinin gözaltına alındığını sözlerine ekledi. Van Leeuw, kimliği açıklanmayan bu kişinin sorgusunun sürdüğünü belirtti.

56f25fa818c7732598121041.jpg
Soldaki ve ortadaki IŞİD üyeleri, havalimanında intihar saldırısı düzenledi. Sağdaki saldırgan ise bomba yüklü bir çanta bırakıp kayıplara karıştı.

GÖRÜNTÜDEKİ KİŞİLERİN KİMLİKLERİ

Belçikalı savcı, havalimanında kaydedilen güvenlik kamerası görüntüsündeki beyaz montlu kişinin halen yakalanamadığını belirtti. Savcı, havalimanına patlayıcı dolu bir çanta bıraktıktan sonra uçağa binip giden bu kişinin kimliğinin henüz tespit edilemediğini söyledi. Söz konusu düzenek, bomba imha uzmanları yoldayken patladı. Neyse ki bu patlamada kimse yaralanmadı. Daha önce yerel medya bu şüphelinin adının Najim Laachraoui olduğunu öne sürmüştü.

Van Leeuw, ortadaki kişinin ise Brahim el Bakraoui olduğunu ve bu kişinin kendini havalimanında patlattığını açıkladı. Savcı, "Soldaki kişinin kimliği de henüz bilinmiyor. Bu şüpheli de havalimanında kendini havaya uçurdu" diye ekledi.

Daha önce Belçika basını, görüntüdeki siyah kıyafetli kişilerin Bakraoui Kardeşler olduğunu bildirmişti. Ancak Van Leeuw, bu bilginin doğru olmadığını, Khalid Bakraoui'nin metro istasyonunda intihar saldırısı düzenlediğini söyledi.