Bush Obama'ya çattı

Bush Obama'ya çattı
Güncelleme:

Eski ABD Başkanı Bush, halefi Obama'nın İran ve Ortadoğu politikalarını yerden yere vurdu.

ABD eski başkanlarından George W. Bush, halefi Barack Obama’yı ilk kez kamuoyunun önünde sert şekilde eleştirdi. Hafta sonunda Las Vegas kentinde düzenlenen Cumhuriyetçi Parti’ninYahudi Bağışçıları toplantısında konuşan Bush, Obama’yı Tahranyönetimine karşı naif olmakla suçladı. ABD’nin dünyanın her köşesinden ‘çekildiğini’ öne süren Bush, Obama’nın ‘İran’ın niyetini yanlış yorumladığını’ ve Tahran’a yönelik yaptırımları çok kolay gevşettiğini ifade etti.
 
‘Düşmanlarını öldür’
 
Beyaz Saray’ın mevcut Ortadoğu politikasını da eleştiren Bush, “Ortadoğu’nun şu anda kaos içinde olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bir de torunlarımıza nasıl görüneceğini hayal edin” diye konuştu.

Obama’nın Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü yok etmek için strateji geliştirme sözü verdiğini ancak bu sözü tutamadığını vurgulayan Bush, “Etkili bir başkan olmak için birşey söylediğinde bunu gerçekten yaparsın. Onları öldürürsün” ifadelerini kullandı.
 
Öğretmenliğe hazırlanıyor
 
Washington kulislerinde Başkan Obama’nın Beyaz Saray’daki görev süresinin dolmasının ardından New York’a taşınmayı ve Columbia Hukuk Fakültesi’nde profesör olarak ders vermeyi planladığı iddiası konuşuluyor. Columbia Üniversitesi ile sıkı bağları olduğu bilinen Obama’nın küçük kızları Sasha 2019’da liseden mezun oluncaya kadar Washington’da kalmayı düşündüğü de söyleniyor.
 
Putin‘i de eleştirdi
 
Konuşmasında Rusya lideri Vladimir Putin’e de yer veren Bush, Putin’in, güce tapan bir lider olduğunu söyledi. Putin’in ülkesindeki popülaritesinin Rus medyası üzerindeki kontrolünden geldiğini kaydeden Bush, “Ben de NBC kanalının sahibi olsaydım popüler olurdum” dedi.