''Cani ajan Barzani''

''Cani ajan Barzani''

Kürdistan Adalet ve Özgürlük Partisi yayınladığı bildiride Barzani’ye "Cani Ajan" dedi

KDP’nin yayın organı Peyamner News Agency(PNA)’da 20 Ağustos 2007 tarihinde yayınlanan bir haber ile Irak halkından olan Yezidilere yönelik gerçekleştirilen cinayetin sorumluluğunun Irak Kürdistan Adalet ve Özgürlük Partisi’ne yüklenmek istenmesi Irak kamuoyunda tartışmalara yol açtı.


PNA’da yayınlanan çeşitli haberlerde; geçtiğimiz Ağustos ayında Musul’a bağlı Sincar’da meydana gelen ve 400’den fazla kişinin ölümü ile sonuçlanan bombalı saldırının “planlayıcılarından olduğu” yönünde iddialara maruz kalan Kürdistan Adalet ve Özgürlük Partisi, yayımlanan haberleri tekzip etti. Partinin genel başkanı Mücahit Şeyh Cevher Herki tarafından hazırlanan ve “Al-ribatal-iraq” isimli internet sitesinin yanı sıra Irak Haber Ajansı (INA)’da da yayınlanan basın açıklamasında; “asılsız suçlamaların, Kürt ulusunun özgür ve ulusalcı mücadelesi karşısında iflas ve başarısızlığının kanıtı olup, Kürt ulusu başta cani ajan Mesut Barzani olmak üzere, işgalciye ve ajanlarının planlarına karşı kahramanca karşı koymaktadır” denildi.


Kürdistan Adalet ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mücahit Şeyh Cevher Herki’nin sözcüsü tarafından verilen demeçte ayrıca; “Barışçıl Iraklı Yezidilere yönelik yapılan bu cinayeti bir yandan kınarken, menfur cinayetin arkasındaki hedefi ve bundan yararlanan tarafın kim olduğunu da sormadan geçemeyeceğiz. Bizler bu tür alçakça olayları kendimize yakıştırmayız. Bu gibi alçak olaylar ancak alçakların işidir. Bizler yüce ulusumuzun evlatları olan yüzlerce Yezidi’nin yok olduğu bu korkakça olayın sorumlusunun kiralık çeteleriyle birlikte Mesut Barzani olduğunu ilan etmekteyiz. Burada kimin bu korkakça olayda en çok çıkarı olduğunu sormaktayız. Bu olay en fazla Barzani ve kiralık çetelerinin işine gelmiştir. Zira bu çeteler uzun süreden bu yana, savunmalarını sağlayacakları bahanesiyle bölgelerine katılmaları için Yezidi ileri gelenlerine baskı kurmaktadır."


Sözcü şöyle devam etti...


"Yezidiler binlerce yıl yaşadıkları bu topraklarda kimseyle düşmanlıkları olmadığı için Barzani’nin bu isteğini kabul etmemiştir. Yezidilerin ikamet ettiği bölgenin Barzani’nin bölücü ve yayılmacı planının stratejik ve can alıcı bir bölge olması nedeniyle, bu katılmama eğilimi söz konusu plana bir engel teşkil etmiştir. Bu çetelerin mezkur bölgede kabul edilmesi veya Yezidilerin bölgeyi terk etmesi için bir yolun bulunması kaçınılmaz olmuştur. Böylelikle cinayet bu korkunç metotla gerçekleştirilmiştir. Talabani’nin, teslimiyetçi bir tavırla her şeyi cani Barzani ve ailesine bırakması neticesinde, ulusumuzun geleceğinin ne olacağı gibi birçok soru akla gelmektedir.” şeklinde ifadelere de yer verildi...


Görünen o ki bölge, önümüzdeki günlerde yeni çatışmalara gebe...

<a target="_blank" href="http://www.gazeteci.tv">gazeteci.tv</a>