Çavuşoğlu: Aşağılayacı tavırlardan bıktık !

Çavuşoğlu: Aşağılayacı tavırlardan bıktık !

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu'nun Bakanlıktaki makamında gerçekleşen görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. İki bakan görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, "AB Dışişleri bakanlarının, ilişkilerin durdurulması yönündeki görüşleri Türkiye ve Türk halkında ciddi tepkiye yol açmaktadır" ifadelerini kullandı.

AB'nin Türkiye'ye yönelik tavrına tepki gösteren Çavuşoğlu, "AB ülkelerinden Türkiye'ye aşağılayıcı tavırlardan bıktık" dedi.Çavuşoğlu, Almanya'da 4 bin 500 PKK mensubuna yönelik davalar olduğunu fakat bu kişilerden sadece 3'ünün geri yollanmıştır. Almanya'da 4 bin 500  PKK'lı hakkında dava varsa, 4 bin 500 terörist var demektir" dedi.

'TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİK MÜZAKERELİRİNİN DURDURULMASINA KARŞIYIM'

Ortak basın toplantısında konuşan  Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ise Türkiye'de temmuz ayında gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetli bir biçimde kınadıklarını söyledi. Steinmeier, sadece DEAŞ'a karşı değil PKK'ya karşı da terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında olduklarını ifade etti.İncirlik konusuna değinen Steinmeier, "Alman vekiller İncirlik üssündeki askerleri ziyaret edebilmeli" diye konuştu.Steinmeier, Almanya'nın Türkiye'yle ilişkilerini en hızlı şekilde geliştirmeye çalıştıklarını belirtti. Steinmeier, "Ben Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin durdurulmasına karşıyım" dedi.

İHA