Çavuşoğlu: Mısır ile görüşmeye hazırım

Çavuşoğlu: Mısır ile görüşmeye hazırım
Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısır ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir grup gazeteciye gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun aktardığı habere göre şunları söyledi:

GÜÇLÜ MISIR İSTİYORUZ
New York’ta muhatabım Semih Şükrü ile biz bir görüşme konusunda teyitleşmiştik ama bizim açıklamalarımız sebebi ile onlar bu görüşmeyi iptal ettiler. Mısır’ın güvenliği istikrarı bizim, Afrika, Ortadoğu ve İslam dünyası için önemlidir. Dolayısıyla güçlü bir Mısır istiyoruz.

DUYGUSALLIK VAR
Körfez ülkelerine soruyorum. Mısır şu haliyle Filistin sorununa katkı sağlayabilir mi? Hayır. Şu haliyle Mısır’da güvenlik var mı? Yok. Yardım etmesek kısa süre içerisinde çökebilirdi. Bunun sorumlusu Türkiye değil ki sorumlusu şu andaki darbe ile işbaşına gelen yönetim. Özellikle siyasi motifli kararlar idam cezaları ve çok sayıda siyasi mahkumun olması Mısır’daki kırılganlığı daha da artırıyor. Bizde diyoruz ki kardeş bir Mısır halkı daha iyisini hakediyor. Ama bazı sendromlardan dolayı verdiğimiz bu tepkilere karşı aşırı duygusallık ve tepki gösteriyorlar.  

SOHBET EDİYORUZ
(Mısır ile yeni bir randevulaşma olur mu?) Olur. Bazı platformlarda zaten dışişleri bakanı ile ayaküstü de olsa sohbet ediyoruz, görüşlerimizi kendisi ile paylaşıyoruz. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte böyle karşılaşmalar olabilir. Görüşmeye de ben şahsen kendim için söylüyorum hazırım. Ekonomi bakanımız da öyle.

UZUN MENZİLLİ FÜZE MÜJDESİ
(ABD’den Himars füzelerinin gelmesine ilişkin) Temmuz denildi en son. Bu konuda bir sıkıntı yok. DAEŞ’le mücadelede çok etkili olacak sistemler bunlar. 90 kilometre menzilleri var. Şu anda Türkiye’de kullandığımız fırtına obüslerinin menzili 30 kilometre.