Çeçen lider Rusya'yı karıştırdı !

Çeçen lider Rusya'yı karıştırdı !
Güncelleme:

Çeçenistan lideri Kadirov'un paylaştığı bir video Rusya'yı karıştırdı.

Rusya'ya bağlı Çeçenistan'ın Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Instagram hesabında Rus muhalefet lideri Mikhail Kasyanov'u tehdit eden bir video yayınladı. Video keskin bir nişancının tüfeğinin dürbününden çekilmiş izlenimi veriyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın müttefiklerinden olan Kadirov, yakın zamanda Putin'i eleştirenleri "düşman" ve "vatan haini" olarak tanımlamıştı.
 
BBC Türkçe'nin haberine göre Çeçenistan lideri, Kasyanov'un Fransa'nın Strasbourg kentinde muhalefet için para aradığını iddia etti ve "Her kim anlamıyorsa, karşılığını alacak" dedi.

fft16_mf6573097.jpeg
 
AÇIK BİR TEHDİT
 
Muhalefetteki RPR-Parnas Partisi'nin lideri eski Rusya başbakanı Kasyanov, Putin'i sert biçimde eleştiren politikacıların başında geliyor.
Kasyanov videoyu kendisine yönelik direk bir ölüm tehdidi olarak gördüğünü ve ceza soruşturmasını talep edeceğini söyledi.
RPR-Parnas Partisi'nin Eşbaşkanı İlya Yaşin videonun "Kasyanov'u öldürmeye yönelik açık bir tehdit" olarak yorumladı.
Videoda Kasyanov demokrasi yanlısı Open Russia hareketinin başındaki gazeteci Vladimir Kara-Murza ile konuşurken görülüyor.
Open Russia hareketi, sürgünde yaşayan oligark Mihail Hodorkovski tarafından başlatılmıştı.
 
 NEMTSOV'U ÖLDÜRENLERİ SAVUNMUŞTU
 
Pazar günü geç saatlerde Instagram'a yüklenen video 16 bin kez "beğenilmiş".
 
Video Kadirov'un Kremlin muhaliflerine yönelik tehdit mesajlarının sonuncusu. Kadirov muhalif politikacıları Batı'ya hizmet etmekle suçluyor.

Kasyanov videoyu kendisine yönelik doğrudan bir ölüm tehdidi olarak gördüğünü ve ceza soruşturmasını talep edeceğini söyledi.

Başka bir muhalefet parti lideri Alexei Navalny de Facebook hesabında "son haftalarda buna benzer açıklamaların Putin ve Kremlin tarafından onaylandığı hatta onlardan ilham alındığı konusunda kuşku yok" mesajını paylaştı.
 
Geçen yıl Mart ayında Moskova'da suikasta kurban giden muhalif politikacı Boris Nemtsov ile ilgili Instagram hesabında yorum yapan Kadirov saldırıyı gerçekleştiren Çeçenlerden birini savunmuştu.
 
Putin bir gün sonra Kadirov'a Onur Nişanı'yla ödüllendirdi.
 
Kadirov Çeçenistan'daki işkence, suikastlar insan hakları ihlalleri nedeniyle eleştiriliyor.
 
Kadirov'un bu tehditi Kremlin etkisiyle mi yoksa kendi insiyatifyle mi yaptığı bilinmiyor.
 
"Her kim anlamıyorsa, karşılığını alacak" Kadirov'un makineli tüfekle gezen bir kahramanı canlandırdığı ve kendi çektiği filmin ismi.