Charlie Hebdo'dan Erdoğan'ı hedef alan skandal karikatür

Charlie Hebdo'dan Erdoğan'ı hedef alan skandal karikatür
Güncelleme:

Fransız dergisi Charlie Hebdo, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir karikatürü kapağına taşıdı. Tepki çeken karikatüre Ankara'dan tepki gecikmedi.

Daha önce İslam ve Türkiye'ye karşı yaptığı nefret söylemi içeren karikatürleriyle dünyayı ayağı kaldıran Charlie Hebdo, bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında skandal bir karikatüre imza attı. Söz konusu karikatürde "Ancak kaderimiz bizi ondan kurtarır" başlığı atıldı.

FAHRETTİN ALTUN'DAN TEPKİ
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Charlie Hebdo'nun skandal karikatürüne tepki gösterdi. Altun sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Provokasyon, hakaret ve küfrün dünya medyasındaki önemli merkezlerinden biri olan Charlie Hebdo adlı çirkin neşriyat, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yaptığı son ahlak ve insanlık dışı karikatürle bir kez daha ne denli iğrenç olduğunu dünyaya kanıtlamış oldu.

"NE YAPARSANIZ YAPIN ERDOĞAN'I YILDIRAMAZSINIZ"
Anlaşılan o ki Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Mayıs seçimlerinde elde ettiği büyük başarı, bu şeref yoksunlarının da uykularını kaçırmış, hastalıklı ruh hallerini ortalığa saçıp kinlerini, nefretlerini kusmalarına vesile olmuş. Charlie Hebdo ve türevlerine sesleniyorum: Ne yaparsanız yapın Recep Tayyip Erdoğan'ı yıldıramazsınız. Bizi de yolumuzdan döndüremezsiniz. Bu ahlaksızlığı şiddetle kınıyor, düşmüş oldukları bu çaresizlikte debelenirlerken onlara acıyan gözlerle bakıyoruz" dedi.

ÇELİK: CHARLIE HEBDO ADLI DERGİ BİR NEFRET SUÇLARI BÜLTENİDİR

Twitter hesabından paylaşımda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransız Charlie Hebdo derrgisinin nefret suçu işleyen bir bülten olduğunu söyledi.

Derginin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığını ifade eden Ömer Çelik bu tutumun da faşist zihniyet ürünün olduğunu belirtti.

Çelik "Milletimiz hepsine demokrasi dersi vermeye devam ediyor. Milletimiz demokratik değerlere bağlılığını bir kere daha tüm dünyaya gösterdi. Cumhurbaşkanımız defalarca seçim kazanan bir lider olarak, demokratik iradeye saygısını her vesileyle ortaya koymuştur. Avrupa’nın faşistlerini kendi nefretlerine terkediyoruz" dedi.