Çin koronavirüste bu veriyi de saklamış!

Çin koronavirüste bu veriyi de saklamış!
Güncelleme:

Çin Salgın Hastalıkları Önleme Merkezi'nin yürüttüğü bir çalışma, korona salgınının ilk başladığı yer olan Wuhan'da nüfusun yüzde 5'inin virüse yakalanmış olabileceğine işaret etti.

Korona virüsünün ilk tespit edildiği yer olan Çin'in Wuhan kentinde sanılandan çok daha fazla kişinin virüse yakalanmış olabileceği açıklandı. Çin Salgın Hastalıkları Önleme Merkezi'nin yürüttüğü çalışmalar, 11 milyon kişinin yaşadığı Wuhan'da kent nüfusunun yüzde 5'inin virüse yakalanmış olabileceğine işaret ediyor. Bu oran, Wuhan'da virüse yakalanan kişi sayısının yaklaşık 500 bin olabileceği anlamına geliyor.

34 BİN KİŞİDEN ALINAN ÖRNEKLER İNCELENDİ

Açıklanan bu son tahminler, Wuhan'daki resmi vaka sayısının 10 katı. Kentte bugüne kadar 50 bin 354 Covid-19 vakası kayda geçirilmişti. Yapılan araştırmada Wuhan kentinde ve Wuhan'ı da kapsayan Hubei bölgesinin yanı sıra Pekin ile Şangay'da yaşayan toplam 34 bin kişiden örnekler alındı.

WUHAN'DA ANTİKOR ORANI YÜZDE 4.43

Korona virüsüne karşı antikor geliştirme oranı Wuhan'da yüzde 4,43 olarak saptanırken, Hubei bölgesinde aynı oran yüzde 0,44'te kaldı.

 ULUSLARASI HEYETİN ZİYARETİ ÖNCESİ AÇIKLANDI

Son araştırma sonuçları, uluslararası bir heyetin Wuhan'a ziyaretinden hemen önce geldi. Heyet, korona virüsünün nerede ve nasıl ortaya çıktığını incelemek üzere Wuhan'da çalışmalar yürütecek ve Dünya Sağlık Örgütü'ne sunmak üzere bir rapor hazırlayacak.

Çin hükümeti aylar süren müzakereler sonrası Wuhan'a gönderilecek olan heyete izin vermişti. Heyetin Ocak ayında çalışmalarına başlaması bekleniyor.