Çin'de büyük patlama: 44 ölü, yüzlerce yaralı

Çin'de büyük patlama: 44 ölü, yüzlerce yaralı
Güncelleme:

Çin'de tehlikeli kimyasal maddelerin bulunduğu depoda büyük bir patlama meydana geldi.

Çin'in kuzeyindeki liman şehri Tiancin'de büyük bir patlama meydana geldi. Tehlikeli kimsayal maddelerin saklandığı depoda meydana geldiği belirtilen olayda, 44 kişi öldü, en az 520 kişi de yaralandı. Dünyanın en büyük 10'uncu limanı olan alandaki patlamada, nakliye konteynerleri kibrit çöpü gibi etrafa saçılırken, yüzlerce yeni otomobil de yanarak kullanılamaz hale geldi.

Çin’in Tiancin kentinde patlayıcı sevkiyatı sırasında yerel saatle 23.30’da devasa bir patlama meydana geldi. İlk patlamanın ardından birkaç saniye sonra daha güçlü bir patlama daha yaşandı. Olayda 12'si itfaiyeci 44 kişi yaşamını yitirdi, 520 kişi de yaralandı. Yaralıların 60'ının durumunun kritik olduğu açıklandı.

Şinhua ajansının haberinde, patlamanın, Yeni Binhay bölgesinde "tehlikeli kimyasal maddelerin" saklandığı bir depoda meydana geldiği belirtildi.

Çin medyası, patlamanın yaşandığı deponun sahibi olan Ruihai Logistics şirketinin üst düzey yöneticileirnin sorgulandığını duyurdu.

30808396.jpg

Çin resmi medyasına göre; patlamalar, nakliye edilen patlayıcıların havaya uçmasıyla yaşandı.

Şinhua haber ajansı ilk patlamayı 30 saniye sonra ikincisinin izlediğini ve daha sonra başka patlamalar da yaşandığını bildirdi.

İŞTE O FACİADAN GÖRÜNTÜLER  - FOTO GALERİ

Şiddetli patlama nedeniyle bölgede bulunan binaların camlarının kırıldığı ve yüzlerce kişinin yaralandığı kaydedildi.

Yaralılar tedavi edilmek üzere çevrede bulunan hastanelere sevk edildi.

Bölgede patlamanın ardından geniş çaplı elektrik kesintileri yaşandı.

Patlamaların yarattığı yer sarsıntısının Tiancin'in birkaç kilometre uzağında hissedildiği söyleniyor.
30810373.jpg

Limanda bulunan yüzlerce araba patlamanın etkisiyle kullanılmaz hale geldi.

CNN’e konuşan Çin deprem merkezinden bir yetkili, ilk patlamanın 3 ton, ikincisinin 21 ton TNT infilakıyla eşdeğer olduğunu kaydetti. 

Patlamanın ardından meydana gelen yangının kontrol altına alındığı ifade edilirken, söndürme çalışmalarına katılan 2 itfaiye erinden haber alınamadığı öğrenildi.

Tiancin limanının olağan işleyişine devam ettiği açıklanırken, kent merkezindeki metro hatlarının geçici olarak seferlerine ara verdiği duyuruldu.

Tiancin başkent Pekin'in güneybatısında 7,5 milyon kişinin yaşadığı büyük bir liman ve sanayi kenti.