Çin'den ABD'ye tehdit: Ateşle oynama...

Çin'den ABD'ye tehdit: Ateşle oynama...
Güncelleme:

Dünyanın merakla takip ettiği ABD Başkan Biden ile Çin lideri Şi görüşmesi sonrası ilk yorum Çin'den geldi.

ABD Başkan Biden ile Çin lideri Şi Cinping ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme 2 saat 17 dakika sürdü. Çin Devlet basınında çıkan haberlere göre, Şi Jinping ve Joe Biden samimi ve derinlemesine" görüşmelerde bulundular ve Çin devlet başkanı, ABD'li mevkidaşını Tayvan üzerindeki artan gerilimler arasında "ateşle oynamaması" konusunda uyardı.

ÇİN MEDYASI YAZDI

Çin medyası Şi'nin Biden ile görüşmesine ilişkin "Ateşle oynayanlar eninde sonunda yanacak. Umarım ABD tarafı bunu tam olarak anlar" ifadelerini kullandı.

PELOSİ'NİN AÇIKLAMALARI GERİLİME NEDEN OLMUŞTU

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin olası Tayvan ziyaretiyle ilgili Çin tarafından yapılan açıklamalar daha da sertleşmişti. Çin, Pelosi’nin, egemenlik iddiasında bulunduğu Tayvan’ı ziyaret etmesi halinde askeri karşılık verebileceği uyarısında bulunmuştu. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Tan Kıfey, Çin ordusunun herhangi dış müdahale ve Tayvan’ın bağımsızlığına yönelik plan karşısında ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumaya kararlı olduğunu vurgularken, “Pelosi Tayvan’ı ziyaret ederse, Çin ordusu boş durmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın bu ziyaret için olumlu düşünmediği biliniyor. Ayrıca Biden yönetiminin, Pelosi’yi bu geziden vazgeçirmek için uğraş verdiği de belirtiliyor. Tayvan ordusu ise, tatbikatlarını yoğunlaştırdı.

Etiketler çin abd tehdit